bottonePartida de la Mioveni a scos și ea la iveală, dacă mai era nevoie, găurile din lotul „textilist”. Absențele lui Neagu și Silvășan nu au putut fi acoperite așa cum și-ar fi dorit Adrian Falub, cum și lipsa unui mijlocaș central ofensiv s-a simțit în economia partidei. UTA construiește greu pe zona centrală, acolo unde are mai degrabă fotbaliști specializați pe distrugerea jocului, ca Mărginean, Lazea, Adofo sau Chindriș și prea puțini fotbașliti care să impună ritmul în atac sau să scoată adversari din joc prin driblinguri sau pase decisive.
Cum Alex Neagu s-a accidentat și nu va mai reveni pe gazon în acest campionat, iar Laso e folosit în bandă de stafful tehnic utist, poziția numărului 10 nu e acoperită de nimeni în Calea Aurel Vlaicu. Acest lucru s-ar putea schimba dacă ultimul sosit, Davide Bottone, va confirma așteptările și va fi legitimat. Italianul de 26 de ani are meciuri la toate nivelurile în „squadra azzura”, mai puțin cea de seniori, iar în 2010 s-a încununat campion al Românei cu CFR Cluj. De-a lungul carierei sale, fotbalistul a mai îmbrăcat tricourile unor formații din Peninsulă ca: Torino, Biellese, Varese, Vicenza și Frosinone și i-a fost propus lui Giovanni Catanzariti de un impresar italian.
Dar, antrenorii arădeni, în special Dan Țapoș mai au de evoluat un fotbalist sosit de luni seara la UTA. Este vorba despre Jules Goda, un portar camerunez de 23 de ani, care a mai evoluat la Bastia (2007-2011), Olimpique Marseille (2011), Portimonense (Portugalia, 2011), iar ultima oară, în a doua ligă din Grecia, la Larisa. Fotbalistul a fost ochit de Adrian Marțian și Giovanni Catanzariti acum 18 zile, cu ocazia călătoriei în Franța la derby-ul Corsicii, dintre Bastia și Ajaccio, dar formalitățile cu obținerea vizei a întârziat venirea lui Goda în curtea „Bătrânei Doamne”. Rămâne de văzut dacă utiștii vor legitima și un al treilea goalkeeper senior, lângă Amadio și Matijas și atâta timp cât italianul nu a avut un început de retur tocmai rău. O variantă între buturi mai este și tânărul Andrei Cioară, rezervă la partida cu ACS Poli.
Utiștii au efectuat două antrenamente marți, din care cel de-al doilea pe teren redus, la baza sportivă a lui Radu Mărginean.

Recomandările redacției