markusfloreanDacă Gligor, Siminic, Mărginean, Feussi, Kovacevic și Laso vor semna noi contracte de joc cu „Bătrâna Doamnă”, iar Monac, Neagu și Bîrză își vor respecta înțelegerile valabile și pentru sezonul următor, Adrian Falub ar avea scheletul format pentru la toamnă. Cu câte două întăriri în fiecare comportiment, mai puțin atacul, UTA, în variantă promo­vabilă, ar prinde contur.
În afară de Cioară, echipa „textilistă” nu mai contează pe niciunul dintre portarii din sezonul recent încheiat. Remo Amadio ar avea încă ușa deschisă la Arad, dacă CFR Cluj vrea să-l împrumute din nou, dar nici Jonathan Matijas nu este 100% plecat. Cel puțin Adrian Marțian nu s-ar despărți atât de ușor de goalkeeperul francez, însă pe lista de achiziții întocmită de antrenorul Falub există și variante de înlocuire a celor doi.
La fundași, lucrurile sunt clare. UTA are neapărat nevoie de un fundaș central și unul stânga, cu mențiunea ca și Ene să revină de la Cluj și pentru la anul. Marțian a recunoscut că cele două întăriri în acest compartiment ar putea veni de la FC Argeș. Monel Cârstoiu a evoluat în ultimul timp la „închidere”, dar el a jucat cu succes și ca fundaș central, iar pe stânga a fost înaintat numele lui Marius Briceag.
La mijloc, partea defensivă ar fi asi­gurată cu Mărginean, Kovacevic și Lazea așa că întăririle ar trebui să sosească pe benzi și la construcție. În acest sens, pentru partea dreaptă s-au început negocieri cu FC Argeș, pentru Alin Popa și FC Bihor, pentru Andrei Florean. Dincolo, ar putea evolua Ciprian Vasilache, tot de la FC Bihor, cu mențiunea că fostul rapidist poate juca și la „construcție”.
În atac, se vehiculează trei nume. În afara lui Monac, care nici el nu este vârf de meserie, UTA nu mai are fotbaliști ofensivi, de careu. Adrian Marțian recunoaște că și-i dorește pe piteștenii Marius Ion și Adrian Dulcea, dar mai ales pe orădeanul Adrian Mărkuș. Acesta din urmă este una dintre „pupilele” lui Adrian Falub, care și-ar dori foarte mult să lucreze cu atacantul crescut de Liberty Salonta.
Dacă pentru fotbaliștii din Trivale negocierile sunt în stand-by, pentru bihoreni ele sunt înaintate. Joi, Marțian s-a mai întâlnit odată cu Marius Vizer, tocmai la Budapesta și, teoretic, sunt aproape să bată palma.
„Încă nu știu exact cum vom face treaba. Există posibilitatea unor transferuri definitive, sau o deținere a jucătorilor în coproprietate, 50-50%. Cert este că ne vor costa ceva transferurile din această vară, însă dacă vrem să promovăm fără emoții sunt necesare și astfel de cheltuieli”, a precizat finanțatorul „textiliștilor”.

Recomandările redacției