honvedUTA e pe cale să includă un nou meci în calendarul amicalelor de iarnă. Ar putea fi cea mai tare întâlnire a iernii, după cea cu Poli, liderul din B2. Trupa arădeană a fost contactată de conducerea clubului maghiar Honved Budapesta pentru un joc!
„Ne-am bucurat și am răspuns afirmativ”, a dezvăluit Codru Grădinariu. Meciul se va juca pe 21 februarie, la Budapesta, chiar dacă în aceeași zi utiștii aveau programat o confruntare la Gyula, cu echipa locală. „Vom onora ambele invitații, lot avem. Înainte de meciul cu noi, cei de la Honved au meci oficial în Cupa Ligii și, tot așa, vor împărți și ei efectivul”, a explicat conducătorul roș-albilor.
Honved, fosta echipă a lui Sorin Botiș dintre 2009 și 2012, e într-un sezon al căutărilor, ocupând locul 13 (din 16) în NB1, prima ligă maghiară. Roș-negrii au palmares impresionant, cu 13 titluri de campioni ai Ungariei și 7 Cupe. De-a lungul celor 105 ani de istorie (clubul a luat ființă în 1909), au avut fotaliști senzaționali în componență, începând cu Ferenc Puskas, Sandor Kocsis, Gyula Lorant (campion cu ITA) și ceilalți internaționali care au jucat finala Campionatului Mondial din 1954.
Budapestanii sunt conduși, din luna decembrie, de Csabi Jozsef, fotbalist al lor în deceniilor trecute. În trecut, timp de câteva luni, în 2002, antrenor a fost arădeanul Ioan Pătrașcu. Foștii utiști Marin Balint, Adrian Negrău și Viorel Vancea au jucat și ei pentru marea campioană, iar o experiență mai recentă a trăit-o și Claudiu Pascariu.

Recomandările redacției