Mai sunt două zile până la eternul derby al Vestului, iar primii care și-au prezentat „armele” încărcate au fost timișorenii. Gazdele „ciocnirii” de sâmbătă dimineața au organizat confe­rința de presă premergătoare celui mai așteptat meci al toamnei astăzi, sub „tirul” întrebărilor fiind antrenorul Cosmin Petruescu și doi fotbaliști care au activat și în fotbalul arădean, Dănuț Bilia și Gelu Velici.
Petruescu a recunoscut că şi-a urmărit atent adversarul de pe Mureș și a dat și o interpretare vorbelor transmise în ultimul timp de omologul Ionuţ Popa. „E un meci care, dintr-un singur punct de vedere, poate fi pregătit motivaţional uşor, avem acest deja vu, meciuri de dată recentă pe care le-am disputat. Unul dintr-un calup de trei care presupun un consum… Toţi îşi doresc să câştige astfel de derby-uri. Tactic e o partidă destul de dificilă, greu de pregătit, UTA are o bogată experienţă competiţională”, a declarat Cosmin Petruescu, preluat de pressalert.ro.
Mai departe, „Conferenţiarul” susţine că a „citit” mesajul subliminal al rivalului său de pe banca „roș-albilor”. „Au un antrenor care-şi calculează bine paşii. Am urmărit atent tot ce s-a întâmplat în tabăra adversă. Au început pregătirea jocului cu noi de două săptămâni, atât prin declaraţii, cât şi prin echipele folosite. Când a spus obiectiv locurile 10-15 a spus-o ca să ia presiunea de pe jucătorii tineri şi nu a dorit să pună presiune suplimentară pe ei. În ultimele declaraţii, când a făcut câteva declaraţii despre jucătorii cu experienţă, a făcut-o pentru
a-i motiva pentru jocul cu noi… Vădrariu, Enescu, Manea şi alţii, toţi aceştia vor fi în primul 11 sâmbătă”, a adăugat „principalul” polist. Intrând în detalii privind gradul de dificultate al pregătirii tactice a disputei cu UTA, Petruescu a adăugat: „E o echipă care a schimbat în permanenţă formula de start, uneori poate din cauza accidentărilor şi suspendărilor, alteori pentru că-şi doreau alt sistem. Uneori au alternat sistemele. Din informaţiile pe care le am, am înţeles că au jucat în două, chiar trei sisteme. E greu de citit din acest punct de vedere. Dar suntem conştienţi că jucăm acasă, e important cum pregătim noi jocul din punct de vedere al fazei de construcţie, a fazei ofensive. Cred că va fi o partidă foarte disputată”, mai crede tehnicianul lui ASU Politehnica.
Velici: „Aștept demult să joc Poli – UTA și la seniori”
Vârf de lance la Poli va fi, cel mai probabil, Gelu Velici. Fost atacant și chiar căpitan la Naționalului Sebiș, timișoreanul s-a aflat la un moment dat în vederile utiștilor, care – însă – nu au mai ajuns să-i facă o propunere concretă. „Am mai jucat la juniori împotriva lor, aştept să joc de mult timp împotriva UTA-ei și la seniori. Meciul va fi foarte disputat, dar sperăm să câştigăm şi să facem suporterii timişoreni fericiţi”, a spus Velici, care a îmbrăcat și tricoul „alb-roșu”, dar pe cel al lui Dinamo în urmă cu 5 ani.
Fost junior al UTA-ei, Bilia recunoaște: „Întotdeauna în suflet am fost alb-violet”
În ultima întâlnire de pe „Dan Păltinişanu”, Dănuţ Bilia a contribuit din plin la victoria timișorenilor cu golul de 2-1, marcat după o fază fixă. „Întâlnim UTA, cel mai aşteptat meci pentru suflarea polistă, sperăm să facem un joc bun, să câştigăm, să-i facem fericiţi pe suporterii noştri. Cel mai frumos sentiment e să joci şi să fi căpitanul echipei şi să dai gol. Dintotdeauna mi-am dorit, de mic să joc într-un Poli – UTA”, a spus fundașul, care a fost o perioadă juniorul „roș-albilor. „Îmi doream şi când eram la UTA să joc împotriva lui Poli, dar întotdeauna în suflet am fost alb-violet”, a mai menționat polistul, fost component al echipelor arădene ACU, Gloria și CS Ineu, pentru pressalert.ro.
Partida ASU Politehnica – UTA se dispută sâmbătă, de la ora 12.00, pe arena „Dan Păltinişanu”, în etapa a 14-a a Ligii a II-a. Cele două rivale vestice se află la egalitatea de puncte (20), „roș-albii” stând mai bine la capitolul golaveraj.

Recomandările redacției