ildikoUniv. Goldiș ICIM e sâmbătă în fieful Univeristății Alba Iulia, una din echipele devenite de prim-plan pe prima scenă. Trupa din orașul Marii Uniri a cedat în derby-ul de la Satu Mare, runda trecută, iar acum transmite că vrea să se ridice la înălțimea Aradului.
„Va fi un joc dur, pentru că Arad e acum pe primul loc în campionat. Vreau ca jucătoarele mele să fie puternice, să joace cu creier. Cred că va fi un meci cu un rezultat strâns, dar să nu uităm că nu e uşor acum să joci contra celei mai bune formaţii din România”, a afirmat antrenorul sârb Miroslav Popov, cel care l-a înlocuit de scurt timp pe cehul Bilek la cârma formației alba-iuliene. „Faţă de meciul cu Satu Mare, voi schimba lucruri atât în apărare cât şi în  atac. Vom face tot ce e posibil pentru a obţine un rezultat bun, vom încerca să-i surprindem”, a mai spus Popov, citat de alba24.com.
La Alba Iulia e un grup mare de ex-arădence – Eniko Laza, Alexandra Uiuiu, Laura Drăgoescu sau Ildiko Nagy. Aflată în recuperare după o fractură la unul dintre degetele de la mână, Nagy anticipează un meci echilibrat: „Eu zic că suntem sensibil egale din punct de vedere valoric. Sper să demonstrăm în timp că putem juca o finală. Îi aşteptăm pe toţi iubitorii acestei echipe să ne susţină şi la bine şi la rău”.
Fără îndoială că esenţial în derularea ostilităţilor va fi duelul dintre cele două americance-vedete ale campionatului feminin. Chrissy Givens (venită de la Târgovişte la ICIM) este principala marcatoare din campionat, iar Amanda Thompson (transferată de CSU Alba Iulia din Israel) conduce în topul recuperărilor. De asemenea, la secţiunea „eficienţă”, Givens se clasează pe prima poziţie, fiind urmată de Thompson. „Nu suntem favoriţi, dar vom încerca să surprindem formaţia din Arad, o să vedem dacă vom şi reuşi. Este un meci dificil, în care vom căuta să demonstrăm că am făcut paşi înainte şi am progresat”, a declarat Petru Eleş, director sportiv al CSU Alba Iulia.
Universitatea Alba Iulia – Univ. Goldiș ICIM Arad va avea loc sâmbătă, de la ora 18.00, la sala de sport a Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, iar intrarea va fi liberă.
Tur de forță
Meciul arădencelor de la Alba Iulia e primul dintr-o intensă serie de patru întâlniri programate în două săptămâni. Pe 6 februarie, la Arad sosește Sportul Studențesc București, apoi galben-albastrele au derby la Târgoviște. Pe 16 februarie, e așteptat ca Polivalenta să fie arhiplină, la confruntarea cu CSM Satu Mare.
Gest de suflet
Înaintea meciului cu Satu Mare, fetele le-au dat mâna celor de la Centrul de Voluntariat Arad, cu gândul comun de a aduce o mică bucurie unor copii care se bucură de fiecare gest făcut pentru ei. „Vă invităm să oferiţi un zâmbet dăruind o jucărie de pluş unor copii care au nevoie, cu prilejul meciului de baschet feminin dintre Univ. Goldiş ICIM Arad şi CSM Satu Mare, de sâmbătă, 16 februarie, ora 18,00. Cei care doresc să aducă o jucărie vor avea intrarea liberă la meci. Toate aceste jucării vor fi aruncate în teren după intonarea Imnului de Stat al României, când arbitrul de la centrul terenului aruncă mingea de începere a meciului. Jucăriile  sunt dăruite copiilor de la Spitalul Judeţean Arad secţia de Pediatrie”, e mesajul comun al celor două părți.

Recomandările redacției