icimÎnvingătoare runda trecută în faţa celor din Târgovişte, CSU Alba Iulia vrea să treacă luni, ora 18 (direct Digi Sport), tot pe teren propriu şi de campioana „en-titre”, Univ.Goldiş ICIM. Cu ambiţii mari în acest sezon, oficialii din Cetatea Unirii se aşteaptă la un joc crâncen în derby-ul etapei a treia din Liga Naţională feminină de baschet: „Va fi mult mai greu decât cu Târgovişte. ICIM Arad este o grupare ce doreşte să-şi păstreze titlul şi şi-a adus întăriri pe măsura obiectivului. Pe de altă parte, dacă învingem avem şanse mari, să nu pierdem niciun joc în faţa fanilor în sezonul regulat şi să luăm o opţiune importantă pentru o poziţionare cât mai bună”, a spus Bogdan Duma, preşedintele CSU, pentru ziarulunirea.ro. Interesant este că Alba Iulia numără în efectiv 5 baschetbaliste ce au evoluat în trecut la Arad, cucerind numeroase titluri naţionale alături de „galben-albastre”: Uiuiu, Nagy, Toma, Brown şi Părău.
„Mai dificil decât cu Târgovişte”
În acest sezon se anunţă cel puţin şase meciuri între cele două echipe, care în afara campionatului, tur-retur, se vor mai înfrunta şi în sferturile de finală ale Cupei României dar şi în Liga Europei Centrale. „Personal, consider că ne aşteaptă un meci mult mai dificil decât cel cu Târgovişte, un prim joc direct cu ICIM, în care fiecare va încerca să ia pulsul adversarului. Va fi o partidă importantă în economia campionatului, în compania unui adversar ce poate fi numit tradiţional în contextul viitorului. Noi trebuie să ridicăm nivelul prestaţiei pentru a putea învinge campioana, echipă schimbată considerabil comparativ cu stagiunea precedentă”, a precizat pentru sursa citată mai sus antrenorul Miroslav Popov.
Cinci neînvinse după două etape
Sârbul a debutat la Alba Iulia în fe­bruarie, chiar într-un meci cu Univ.Goldiş ICIM, pierdut cu 59-71. Runda a treia a Ligii Naţionale mai programează me­ciurile: CSM Târgovişte – SCM Craiova, Nova Vita Târgu Mureş – CSB Alexandria, Sepsi Sfântu Gheorghe – CSM Satu Mare, Universitatea Cluj – Universitatea CSM Oradea, Olimpia Braşov – Phoenix Galaţi şi Rapid Bucureşti – Danzio Timişoara. După două etape, cinci echipe sunt neînvinse până acum: CSU Alba Iulia, Univ.Goldiş ICIM, CSB Alexandria, CSM Satu Mare şi Rapid Bucureşti, în timp ce două dintre contracandidatele Aradului la supremaţie, Sfântu Gheorghe şi Târgovişte, au acumulat deja câte o înfrângere.

Recomandările redacției