Deși este arădean și îmbracă tricoul UTA-ei, Albert Stahl este un jucător care, cel puțin deocamdată, aparține Rapidului. Teoretic, dacă evoluțiile sale la Arad vor fi de mare calitate, este posibil ca drumurile sale să ducă înapoi în Giulești, unde să își regăsească echipa cu care este sub contract, într-o poziție foarte bună în clasament la finalul sezonului. Cu toate acestea, faptul că Rapidul ocupă fotoliul de lider în ierarhie, nu-l impresionează pe Stahl: „Au fost constanți în rezultate dar să sperăm că vom urca noi în locul lor. Locul 1 să-l câștige cel mai bun, eu sunt la UTA, vreau să joc bine și să câștigăm meci de meci“ a declarat aripa dreaptă a Bătrânei Doamne.

N-ar fi exclus ca declarația lui Stahl să ascundă o urmă de resentiment pentru faptul că n-a fost considerat suficient de bun pentru a fi păstrat în lotul lui Adrian Mutu sau, la fel de plauzibil, că jucătorul încearcă să nu-și pună pe el o țintă din perspectiva suporterilor, a căror aversiune pentru echipa giuleșteană este bine cunoscută.

Cert este că, cel puțin declarativ, deși jucător împrumutat, Stahl nu pare a avea o agendă personală diferită de cea a vestiarului și acceptă chiar și concurența îngreunată de faptul că pe postul său joacă și unul dintre jucătorii „under 21“ pe care Ilie Poenaru îi ia în calcul frecvent pentru postul de titular, anume Raul Șteau. „Așa este regulamentul în România, și eu am jucat așa acum doi ani când am fost junior. Fiecare jucător este important și de aceea trebuie să fim un grup. Doar fiind un grup ne putem atinge obiectivul, care este play-off-ul și care este și obiectivul meu personal. Am vrut să vin pentru a ajuta echipa să își atingă acest obiectiv“ a declarat jucătorul născut în Arad.

Albert Stahl (23 ani) este produs al UTA-ei, club pentru care a jucat până în 2019, când a fost transferat de Astra Giurgiu, echipă de prima ligă pe atunci, care avea nevoie de jucători „under 21“. A jucat doi ani la echipa giurgiuveană, transferându-se la Rapid în vara anului trecut.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției