Alcoolemii de weekend, pe şoselele arădene

0
309

Alcoolemia la volan te poate costa viaţa, iar şoferii ar trebui să se gândească de două ori înainte de a se urca băuţi la volan, pentru a evita evenimente mai puţin plăcute. Aceste lucruri pot fi sancţionate penal de către Poliţia Rutieră. Deo­potrivă şi conducerea pe drumurile pu­blice fără a deţine permis de conducere, se pedepseşte grav.
La sfârşitul săptămânii, polițiștii Biroului Rutier au depistat mai multe persoane cu acoolemie la volan. Duminică, 20 septembrie, un arădean de 62 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Poetului, având o alcoolemie de 0,87 mg./l. alcool pur în aerul expirat a fost depistat de către Poliţia Rutieră. Tot în aceeași zi, un arădean de 41 de ani a fost depistat de polițiștii din Vinga în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Mailat, având o alcoolemie de 0,84 mg./l. alcool pur în aerul expirat.
De asemenea au mai fost depistați în timp ce conduceau sub influența alcoolului, pe raza localității Pecica, un bărbat de 52 de ani, cu o alcoolemie de 0,84 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Pe raza localității Șilindia, un tânăr de 29 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un ATV fără permis de conducere și cu o alcoolemie de 0,63 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Pe Calea Iuliu Maniu, un bărbat de 63 de ani, din județul Caraș-Severin, a fost prins având o alcoolemie de 0,69 mg./l. alcool pur în aerul expirat și fără a deține permis de conducere. Pe raza localității Chișlaca, un bărbat de 40 de ani, din Craiva, a fost depistat cu o alcoolemie de 0,58 mg./l. alcool pur în aerul expirat, iar pe raza localității Pâncota, un ineuan de 37 de ani, a fost depistat cu o alcoolemie de 0,51 mg./l. alcool pur în aerul expira.
Conform procedurii, în toate cazurile au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Polițiștii Secției 3 Rurală Chișineu-Criș au depistat, la sfârșitul săptămânii trecute, un tânăr în vărstă de 21 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Pilu, emanând halenă alcoolică. Fiindu-i solicitată testarea cu aparatul alcooltest, tânărul a refuzat, totodată a refuzat recoltarea de probe biologice. Acum tânărul este cercetat pentru refuz de recoltare de mostre biologice.
Alexandra Brutiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.