Polițiștii rutieri au depistat în trafic, la sfârșitul săptămânii trecute, doi bărbați care au condus sub influența alcoolului.
Polițiștii Biroului Rutier au depistat un tânăr de 32 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe strada Zimbrului din municipiu, fiind sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolmie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost depistat un bărbat de 44 de ani, din Zerind, în timp ce conducea un moped pe raza localității Iermata. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele celor în cauză fiind întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiouni la regimul circulației rutiere. De menționat este faptul că, în 72 de ore de misiuni, poliţiştii rutieri au aplicat în jur de 700 de amenzi în trafic.
Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 697 de sancţiuni contravenţionale, în valoa­re totală de aproximativ 250.000 de lei. Dintre acestea, 151 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 546 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 20 permise de conducere și 18 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției