Alcoolul excesiv ar fi putut să-i lase fără viață

0
371

Două cazuri în care alcoolul a fost principalul vinovat au avut loc ieri, 29 ianuarie a.c.. Este vorba despre doi bărbați care, după ce au avut parte de multe pahare de alcool, s-au urcat la volan și doar o minune a făcut ca aceștia sau ceilalți participanți la trafic implicați să nu rămână fără viață.

Primul, un arădean de 45 de ani, care conducea sub influența alcoolului un autoturism pe strada Gorunului a intrat direct într-o altă mașină condusă de un alt bărbat. Totul s-a întâmplat la intersecția cu strada Zărandului unde nu a respectat semnificația indicatorului „cedează trecerea”. Pătrunzând în intersecție fără să se mai asigure, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un hunedorean de 52 de ani.

În urma impactului au rezultat din fericire exclusiv pagube materiale. Testarea cu aparatul etilotest însă a indicat o alcoolemie de 1,42 mg./l. alcool pur în aerul expirat a șoferului vinovat.

Încă un bărbat, de 46 de ani, de această dată din Timișoara, tot sub influența alcoolului, a condus un autoturism pe raza localității Vinga. Aici, acesta ar fi pierdut controlul volanului și a reușit să intre cu un alt autoturism condus regulamentar de o femeie. Mașina a fost făcută praf, dar minunea a fost că niciunul dintre cei implicați în accident nu a pățit nimic. Și din acest eveniment au rezultat exclusiv pagube materiale, dar, din nou, aparatul etilotest a elucidat misterul. Testarea cu aparatul alcooltest a relevat o alcoolemie de 1,01 mg./l. alcool pur în aerul expirat a conducătorului vinovat.

Conform procedurii, în ambele cazuri s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, fiind întocmite dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.