Reprezentanţii ALDE au dez­minţit, duminică, informaţiile din spaţiul public potrivit cărora ar exis­ta tensiuni în cadrul coaliţiei, catalogându-le drept „manipulări” şi „intoxicări ale opiniei publice”, precizând că ALDE vrea să înde­plinească obiectivele programului de guvernare, alături de PSD.
„În ultimele zile au apărut în spaţiul public o serie de mani­pulări cu privire la relaţia din cadrul coaliţiei de guvernare. Pentru a înlătura orice scenarii, Alianţa Liberalilor şi Democra­ţilor (ALDE) face următoarele precizări: relaţiile din cadrul co­a­liţiei de guvernare sunt unele foarte bune. Împreună cu par­tenerii din PSD ne dorim ca obiec­tivele pe care ni le-am asumat prin programul de guvernare să le ducem la înde­plinire. În cadrul coaliţiei nu există vreo tensiune, informa­ţiile avansate în spaţiul public nefiind altceva decât intoxicări ale opiniei publice”, precizează ALDE, într-o postare duminică pe Facebook, conform Mediafax.
Declaraţiile ALDE vin în contextul în care în spaţiul public s-a vehiculat că ar fi neînţelegeri între membrii coaliţiei. Pe 16 iulie, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu a criticat, prin vocea deputatului ALDE Varujan Vosga­nian, legea care reglementează exploatarea gazelor în Marea Neagră, cunoscută şi sub denumirea de Legea offshore, care a fost sus­ţi­nută de liderul PSD, Liviu Dragnea şi adoptată în sesiunea extraordinară a Parlamentului, în perioada 2-19 iulie. Acesta a mai precizat că propunerea făcută şi adoptată în Comisie a pus grupul ALDE într-o situaţie delicată.

Recomandările redacției