ALDE nu vrea să se pripească în ceea ce privește suspendarea președintelui

0
802

Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, ALDE, a anunţat că suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis se impune doar în condiţiile în care această acţiune nu va perturba funcţionarea statului, în contextul în care Liviu Dragnea a spus că încă doreşte suspendarea şefului statului.

Suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis – tot mai depăşit de cerinţele şi demnitatea funcţiei pe care o ocupă – este o decizie de maximă responsabilitate, care presupune o evaluare atentă a posibilelor riscuri şi consecinţe. Declanşarea procedurii de suspendare, într-o societate profund divizată, instigată la fanatism şi violenţă de lideri politici lipsiţi de scrupule, poate avea urmări imprevizibile. Cu alte cuvinte, decizia de extirpare a unei părţi bolnave din trupul statului român trebuie făcută numai în condiţiile în care suntem convinşi că respectiva operaţie nu va perturba funcţionarea statului, precauţie cu atât mai mare cu cât, în prima jumătate a anului viitor, România va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Doar în urma unei astfel de evaluări şi a asumării concluziilor sale putem să exprimăm, în deplină cunoştinţă de cauză, o opţiune sau alta în privinţa declanşării procedurii de suspendare”, a transmis ALDE, miercuri pe Facebook, conform Mediafax.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi seară, că o susţine în continuare pe Viorica Dăncilă, din toate punctele de vedere, pentru că este un premier bun şi că intenţia suspendării şefului statului Klaus Iohannis stă în picioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.