Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu nu crede că este o prioritate organizarea, în septembrie, a referendumului pentru familie.
Problemele economice, de exemplu, ar trebui să fie prio­rităţi în acest moment, crede vicepreşedintele ALDE Andrei Ge­- rea.
Opoziţia spune că organizarea unei consultări populare nu este altceva decât un plan al celor de la Putere de a distrage atenţia de la teme publice importante, precum controversa­tele legi ale justiţiei.
ALDE nu se opune organizării referendumului de modificare a Constituţiei, dar nu face din asta o prioritate. „Noi considerăm că în acest moment sunt alte lucruri mai stringente. Încercăm să ne concentrăm pe te­mele economice”, spune Andrei Gerea, vicepreşedinte ALDE, con­form digi24.ro.
Coaliţia pentru Familie a adunat peste trei milioane de semnături în urmă cu doi ani pentru modificarea legii fundamentale astfel încât familia să fie definită ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie. Iniţiativa cetăţenească a fost votată deja de Camera Deputaţilor.
„Cred că în prima săptă­mâ­nă a lunii septembrie trebuie să fie votul în Senat pentru declanşarea referendumului. Poate fi organizat poate fi 30 septembrie sau prima dumi­nică din octombrie”, spunea miercuri Liviu Dragnea, preșe­dintele PSD.

Recomandările redacției