Cristian Bătrân şi Viorel Topa vicepreşedinţi ALDE Arad acuză dezinteresul administraţiei faţă de ştrand.
Ştrandul din Curtici este lăsat în paragină de către conducerea actuală a Oraşului
Curtici.
„În fiecare an curticenii aşteaptă cu nerbadare data de 1 Mai, dată la care are loc deschiderea oficială a ştrandului termal. În acest an nu s-a întâmplat acest lucru, pe motivul că, ştrandul se reorganizează şi vor avea loc o serie de lucrări care se extind pe toată perioada de vară. La această dată în ştrand nu se observa nici un utilaj pentru începerea lucrărilor, ce să mai vorbim de forţă de muncă.
A venit vacanţa şi copiii nu au unde să se recreeze în Curtici, la ştrand se ţineau cursuri de înot, iar cei vârstnici, iubitorii de apă termală aveau unde să îşi petreacă timpul liber.
Curticenii sunt obligaţi să îşi petreacă timpul liber la ştrandurile din Ungaria, care sunt coordonate de primăriile ţării vecine, însă la noi nu se poate sau nu se vrea.
S-a tot vorbit despre ob­ţi­nerea unui proiect european pentru amenajarea ştran­dului, pentru că acesta să
fie ridicat la standardele europene, dar acest lucru nu s-a întâmplat, totul a rămas la faza de studii de fezabilitate“, spune Cristian Bătrân.
Acesta a mai reamintit administraţiei oraşului Curtici, dacă era cazul, că acest ştrand poate aduce un plus de valoare la bugetul primăriei şi o imagi­ne a oraşului.
De asemenea, dacă tot a venit vorba de „obosita“ administraţie locală din Curtici, Viorel Topa va face o solicitare Primăriei, pe baza Legii 544/ 2001 cu privire la accesul la informaţiile de interes public, date despre parcelarea păşunii comunale. „Este o situaţie neclară acolo. Am înţeles că terenul ar fi fost revendicat. S-ar fi prezentat nişte acte, iar acum acest teren a fost dat în concesiune, dar ca unul agricol. Iar eu vorbesc şi în numele a aproape 30 de organizaţii de crescători de animale, care avem împre­ună peste 2.000 de capete şi nu avem unde păşuna animalele. De aceea, o clarificare a situaţiei acelui teren este mai mult decât necesară“.
(G.C.)

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției