Alegeri federale cu Marțian și Păcurar în prim plan

0
226

Ziua cea mai lungă la Casa Fotbalului s-a finalizat cu alegerea ca președinte al Federației Române de Fotbal al lui Răzvan Burleanu. După încătușarea lui Gică Popescu, favoriții erau alții, Vasile Avram și Gheorghe Chivorchian dar membrii afiliați au votat pentru avântul tineresc al fiului fostului fotbalist din generația de aur a Bacăului.
Județul Arad a fost reprezentat de Adrian Marțian (FC UTA SA), Augustin Păcurar (Național Sebiș), Ioan Boiciuc (Șoimii Pâncota), Teodor Jușcă (CS Ineu) și Adrian Lucaci (președinte AJF), Liviu Ilea (UTA Bătrâna Doamnă, ca și club de juniori). Primii doi chiar au fost în lumina reflectoarelor, însă în manieri diferite.
Îmbrăcat la costum, pseudo-patronul „alb-roșiilor” nu s-a dezlipit niciun moment de pălăria stil cowboy. A stat și s-a întreținut minute bune cu Adrian Mititelu, care este pe cale să ucidă legenda Universitatea Craiova, așa cum a făcut și Marțian cu UTA. După cum se știe atitudinea iresponsabilă și sfidătoare a dejeanului față tot ceea ce înseamnă Campioana Provinciei i-a determinat pe suporteri să-i retragă drepturile federative FC UTA-ei SA, care – practic – și-a pierdut identitatea începând cu 29 ianuarie. Marțian a făcut tot posibilul să se bage în seamă, la un moment dat site-ul prosport.ro relatând următoarele: „Chivorchian a discutat cu Marţian şi s-a întors la masă. Marţian transmitea mai departe un mesaj. Burleanu sau Avram? Surpriza ar fi să renunţe Vasile Avram în schimbul unei poziţii la FRF. Şi-ar asigura astfel o funcţie în viitoarea organigramă”.
În fine, așa-zisul șef al „Bătrânei Doamne” a fost al treilea afiliat care l-a felicitat pe Răzvan Burleanu, după discursul acestuia din postura de președinte al FRF. Nu a fost deloc simplu să ajungă în față, fiindcă ultima parte a ședinței l-a prins printre… candidați. Cel care și-a pierdut locul pe scaun în favoarea tupeistului Marțian a fost Marcel Pușcaș, care să retrăsese la un moment dat din cursa pentru președenția FRF. Dejeanul era foarte fericit, semn că l-a susținut în cele din urmă pe noul conducător de la Casa Fotbalului. Nu de alta, dar inițial „prietenul lui Mutu” a optat pentru Vasile Avram, apoi pentru Chivorchian și în final „Vivat Burleanu!”
În contradicție cu Marțian, Augustin Păcurar s-a evidențiat prin ele­ganță și… muncă. Directorul sportiv al Sebișului s-a prezentat la sediul FRF cu flori și mărțișoare pentru doamnele cu care colaborează în mod curent. Apoi, „oficialul” Naționalului a fost numit în comisia de numărare a votturilor, alături de Nicolae Manea (Rapid), Cornel Șfaițer (FC Botoșani). „N-a fost deloc ușor, au fost ore tensionate”, a recunoscut „Dida”. Din informațiile noastre, marea parte a reprezentanților cluburilor arădene au optat pentru Gheorghe Chivorchian, respectiv Răzvan Burleanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.