Alegeri la SIF 1: micii acţionari se plâng că vor trebui să plătească 100 de lei pentru a putea vota

0
373

sif1Acţionarii SIF Banat-Crişana au fost convocaţi, pe data de 2 martie, să aleagă patru administratori pe locurile vacantate, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară le-a retras avizele lui Dragoş Bîlteanu şi Najib Lakis, în urma arestării lor preventive, şi după ce Ali Lakis şi Adrian Petreanu au demisionat din Consiliul de Administraţie.
La Adunarea Generală sunt îndreptăţiţi să participe acţionarii înregistraţi la 2 februarie în Registrul Acţionarilor.
Dosarele de candidatură pentru funcţia de administrator pot fi depuse până în data de 27 ianuarie, ora 16.00. ASF a cerut conducerii SIF1 convocarea acţionarilor în termen de 30 de zile, la scurt timp după arestarea lui Dragoş Bîlteanu şi a lui Najib Lakis, acuzaţi de delapidarea SIF-ului şi manipularea pieţei de capital.
Anchetatorii au susţinut că Dragoş Bîlteanu deţinea concertat, împreună cu alţi acţionari, peste 25 % din acţiunile SIF1, controlând, astfel, compania.
Titlurile ar fi deţinute prin Oshia Holdings Limited (4,99%), Aris Capital SA (4,55%), Macelia Investments Limited (4,4%), Monticlifti Management Limited (2,53%), Torch Invest SA (2,51%), Smart Capital Invest­ments (4,45%) şi SIF Muntenia (2,18%).
Înainte de AGA, ASF va trebui să decidă dacă se impune limitarea dreptului de vot al grupului identificat de procurori că acţionează concertat.
Nemulţumirile acţionarilor
Unii mici acţionari sunt nemulţumiţi de procedura de vot în cadrul Adunărilor Generale la SIF1.
Aceştia spun că accesul acţionarilor persoane fizice la AGA costă, întrucât pentru votul prin corespon­- denţă este necesară autentificarea semnăturii la notar, serviciu care este taxat cu aproximativ 100 de lei.
Aceştia mai precizează că nu mai este posibilă autentificarea semnăturii la sucursalele SIF1.
Autoritatea de Supraveghere Financiară nu a transmis, până la închiderea ediţiei, opinia sa cu privire la această procedură de vot.
Curtea de Apel a prelungit măsura de arest preventiv pentru Dragoş Bîlteanu şi Najib Lakis, până la 7 februarie, însă decizia a fost contestată de cei doi, cauza urmând să fie judecată la Înalta Curte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.