Competiţia pentru desemnare candidatului la alegerile prezidenţiale din partea Partidului Democrat Liberal a ajuns, săptămâna trecută, în Regiune Sud, membri de partid fiind aşteptaţi, sâmbătă, la vot, pentru a-şi alege favoritul. Aşa cum era de aşteptat, Cătălin Predoiu a fost din nou favoritul absolut al membrilor PD-L, obţinând scoruri categorice, aşa cum s-a întâmplat şi în regiunile Nord-Est, Nord-Vest şi Centru, dar şi în judeţele din Regiunea Sud-Vest, cu excepţia Aradului.

Alegerile de sâmbătă, din PD-L, au arătat încă o dată că, acolo unde Gheorghe Falcă nu poate pune presiune pe membri de partid, aproape nimeni nu-l votează. Acolo unde nu merge cu ameninţări, democrat-liberalii aleg ce e mai bun, adică pe Cătălin Predoiu, în cazul de faţă. Iar dacă nu e Aradul, unde oamenii au fost aduşi cu microbuzul la vot, Gheorghe Falcă obţine scoruri umilitoare. Este şi cazul Regiunii Sud, unde cu excepţia judeţuluiVâlcea, Predoiu a luat scoruri de peste 75 la sută.

Falcă, doar trei la sută în Olt

Cea mai categorică victorie a lui Cătălin Predoiu a fost în Olt, unde au fost înregistrate 1.667 voturi, din care 96,88 % pentru Cătălin Predoiu şi doar un procent de 3,12 pentru Gheorghe Falcă. La Gorj, au fost 3.020 votanţi, iar 2.229 l-au preferat pe Predoiu, adică 75 la sută, şi doar  770 pe Falcă, adică 25 la sută. La Mehedinţi, s-au prezentat la urne 2.219 votanţi. Din totalul pdl-iştilor prezenţi la urne, Predoiu a primit 1.893 de voturi valabil exprimate, iar Falcă doar 304. Astfel, Predoiu a obţinut 85% din sufragii, în timp ce primarul Gheorghe Falcă a primit doar 15%. Alegerile interne din cadrul PDL Dolj pentru desemnarea candidatului la funcţia de Preşedinte al României au fost câştigate categoric de prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu. În urma numărării voturilor exprimate sâmbătă de către democrat-liberalii doljeni, Cătălin Predoiu a obţinut 5446 de voturi, reprezentând  85,40 % din voturile valabil exprimate, în timp ce Gheorghe Flacă a primit doar 931 de voturi, ceea ce reprezintă 14,60 % din voturile valabil exprimate.

Lupta cea mai strânsă a fost în judeţul Vâlcea, unde din cei 2.945 de votanţi, 1.670 l-au preferat pe Predoiu, iar alţi 1.262 voturi valabile au mers spre Gheorghe Falcă. Predoiu a obţinut 57% din voturi, iar Gheorghe Falcă 43%.

Pentru Gheorghe Falcă, aceasta este a patra înfrângere umilitoare în competiţia pentru desemnarea candidatului PD-L la prezidenţiale. Cu excepţia Regiunii Vest, unde câştigat datorită voturilor arădenilor, obţinute se ştie cum, în rest Falcă a pierdut pe linie. În Regiunea Nord-Est, Gheorghe Falcă a obţinut doar zece la sută din voturi, iar Predoiu 81 la sută, în Regiunea Nord-Vest, Falcă a obţinut 22 la sută, iar Predoiu 77 la sută. Iar în Regiunea Centru, Predoiu a obţinut 75,69 la sută, iar Gheorghe Falcă 24 la sută.falca

 • petre spune:

  ziarele din arad trebuie sa il sprijine pe Dl Falca nu pe Predoiu domnilor.
  Ce sa faci cu Predoiu in viitoarea campanie electorala ;cel mai bun este Dl FALCA.

 • Mihnea Iuga spune:

  Ziarele din Arad nu trebuie sa faca nimic in sprijinirea sau nesprijinirea unor competitii politice. Trebuie sa informeze. Iar de data aceasta au informat cat de nedorit este Falca in propriul partid.

 • Elena spune:

  Da, este foarte bun la furat si la intimidat.Asa ii trebuie nesimtitului de Falca si la toata gasca lui.Nu pot sa cred ca aradenii sunt atat de usor de pacalit de acest impotent intelectual.Sper sa fie ras odata de pe fata pamantului cu consilierii lui de doi bani cu tot.

 • Adi spune:

  Corect,trebuie sa fim informati, poate se mai lumineaza la cap si aradenii in ceea ce il priveste pe Falca.Cand nu poate fura voturile nu are cum sa castige.A avut de la cine invata,ca doar si in 2009 Basescu a castigat prin furt.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției