ALERTĂ alimentară : înghețata ce conține un ingredient cancerigen se găsește, încă, prin magazinele arădene

0
687

Cu toți iubim înghețata, mai ales acum, când temperaturile ne îndeamnă parcă să savurăm acest dulce. Din păcate, foarte rar mai găsim o înghețată care să nu conțină zeci de aditivi și tot felul de chimicale. Ba mai mult, din 17 iulie este alertă alimentară în toată țara, la un anumit tip de înghețată, care se pare că ar conține un ingredient cancerigen.

Producătorul de îngheţată Mars retrage de pe piaţa din România mai multe loturi din îngheţată comercializată sub brandurile Bounty, Snickers şi Twix, comercializată individual sau la cutie cu şase bucăţi, după ce în aceste produse s-a descoperit oxid de etilenă, un ingredient cu potenţial cancerigen.

„Mars recheamă din România produsele noastre de îngheţată menţionate mai jos. Acest lucru se datorează prezenţei oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii noştri, la niveluri mai mari decât cele permise de legislaţia UE.  Acest fapt are impact cu privire la Mars precum şi alţi producători. ESTE IMPORTANT că, deşi nivelul de oxid de etilenă din ingredientul afectat este peste limitele legale pentru Europa, noi folosim doar o cantitate mică din acest ingredient în produsele noastre de îngheţată. Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din îngheţată este minimal şi mult sub limitele legale din Europa pentru ingredient. Consumarea produsului nu este nocivă”, transmite o informare postată pe site-ul ANSVSA.

Zeci de loturi sunt vizate de retragerea de pe piaţă, unele dintre acestea având ca dată de expirate chiar anul 2023.

 Cu toată această avertizare, în Arad, acest tip de înghețată se găsește, încă, prin magazine. Am descoperit produsele cu pricina într-un supermarket și vreo trei alimentare de cartier, chiar în cursul zilei de duminică, la o zi după ce s-a dat alerta. Arădenii sunt avertizați să nu consume acest tip de înghețată, iar dacă au cumpărat-o să solicite rambursarea costului.

„Dacă aţi achiziţionat unul sau mai multe dintre produsele impactate şi doriţi să solicitaţi rambursarea costului, vă rugăm să trimiteţi poza ambalajului fiecărui produs, împreună cu numele şi prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail şi adresa dvs. poştală, la contactmars@mhmr.ro. Pentru validarea cererii dumneavoastră, vă rugăm ca în poza/pozele transmise să fie vizibile data valabilităţii şi codul lotului pentru fiecare produs. Aceste informaţii sunt pe spatele ambalajului, ca în poza de mai jos. Dacă solicitaţi rambursarea pentru mai multe produse, vă rugăm să trimiteţi si o poză cu toate ambalajele produselor”, le transmit producătorii, celor care cumpărat produse din loturile respective.

Arădenii vor primi vouchere cu valoarea produselor achiziţionate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.