ALERTĂ: Biscuiți periculoși în magazinele arădene

0
306

Zilnic suntem informați, că pe piață se mai găsește încă un aliment care conține substanțe nocive pentru organism. Acum a venit rândul biscuiților. O anumită categorie de biscuiți au fost retrași de la vânzare în toată Europa din cauza contaminării cu etilenă.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că mai multe produse care conțin oxid de etilenă în concentrație peste limita admisă sunt retrase de la vânzare de producători în aceste zile. Este vorba de un lot de biscuiţi cu susan și de altul de sărățele cu susan, retrase de la vânzare din cauza conţinutului mare de oxid de etilenă din seminţele de susan utilizate.

ANSVSA precizează că oxidul de etilenă poate prezenta un risc potenţial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung.

În urma unei alerte europene privind conţinutul peste limita admisă a oxidului de etilenă în seminţele de susan folosite la fabricarea produsului Crackers susan 150g , CROCO iniţiază o rechemare a produsului”, a anunțat ANSVSA, într-un comunicat de presă.

Cu toate acestea, biscuiții respectivi se pot cumpăra de la orice magazin sau super market din Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.