Un avion al companiei WizzAir care venea de la Kutaisi, Georgia, și se îndrepta spre Varșovia a efectuat o aterizare de urgență pe Aeroportul Otopeni din București, după o alertă cu bombă la bord.

Cursa Kutaisi -Varşovia a aterizat de urgenţă pe Otopeni, iar pasagerii au fost debarcaţi. Pe Otopeni au ajuns pompieri, ambulanțe și o echipă anti-tero. Avionul a fost izolat și bomba este căutată de forțele de intervenție. Au fost verificate inclusiv bagajele pasagerilor.

„A fost instituită celula de criză la nivelul aeroportului, SRI este prezent cu echipa pitotehnică care urmează să scaneze bagajele şi aeronava. S-a intrat pe procedura standard în astfel de situaţii, procedura gestionată de conducerea aeroportului. Cursa nu are destinaţia România, a aterizat de urgenţă la Otopeni, s-a intrat pe procedura de urgenţă a aeroportului. Pasagerii au fost evacuaţi”, a anunţat Serviciul Român de Informaţii.

Costin Georgescu, fost director SRI a susținut: „SRI este oricand gata să intervină în aceste situații. În România aproape niciodată nu s-au adeverit astfel dealerte cu bombă. Măsurile de prevenție sunt foarte importante în aceste cazuri. Toate aeroporturile din lume trebuie să respecte procedurile de prevenție, astfel riscă să fie închise“.

Aeronews România confirmă informația printr-un mesaj publicat pe pagina oficială de Twitter.

Recomandările redacției