Alertă în ferme: Aradul are din nou un focar de gripă porcină confirmat

0
711

După ce, în urmă cu câteva luni, autoritățile declarau Aradul liber de pestă porcină africană, la final de iulie 2019, județul nostru este în alertă. Un caz confirmat deja prin analize a fost înregistrat în localitatea Sânpetru German. Conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad a confirmat existența virusului.

Inițial a fost doar o suspciune, întrucât animalele prezentau unele semne specifice. Dar, după analize, lucrurile au fost clare: gripa porcină africană a fost stabilită în acest caz, cu certitudine. Fermierul ai cărui porci au fost îmbolnăviți a susținut că nu a comercializat porci și că, cel mai probabil, animalele au luat virsul gripei porcine de la porcii mistreți care au fost văzuți la marginea localității.

Un număr de cinci porci din gospodăria au fost sacrificaţi, după care au fost luate măsuri de dezinfectare a locului şi locurilor din apropiere. Mişcarea animalelor a fost interzisă, iar poliţiştii se află în zonă, pentru a fi siguri că, interdicţia se respectă. Reprezentanții direcției au transmis în teritoriu informații și recomandări, iar fermierii sunt în alertă

De menționat că, după stingerea focarului de gripă porcină în Arad, autoritățile au stat o vreme cu ochii pe vecini, întrucât în Bihor, la acea vreme nu era stins focarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.