Alesia Sferlea parcurge un an în plină ascensiune, iar următorul obiectiv e podiumul european al cadetelor

0
166

Alesia Sferlea este în acest an una din principalele remarcate ale secţiei de tenis de masă de la CSM Arad. Originară din Oradea şi cu trecut la Zalău, în vârstă de doar 14 ani şi având încă un an de junioare II (cadete) în faţă, jucătoarea ajunsă la Arad în decembrie 2019 se anunţă a fi una din marile speranţe şi pentru lotul naţional de junioare. Eleva lui Cristi Dodean este vicecampioană naţională de cadete la simplu şi medaliată cu bronz la dublu dar şi cu echipa de junioare II a CSM-ului arădean, medaliată cu bronz tot la junioare II, la Cupa României, apoi cu argint la Top 16 junioare II şi cu bronz la Top 16 junioare I. Aşadar, deja o certitudine la nivel juvenil, cu mari perspective de a creşte şi de a deveni în anii următori o jucătoare importantă pentru lotul naţional de junioare mari, anunță CSM Arad pe site-ul oficial.

Palmaresul intern din acest an este completat de rezultatele de pe plan european, unde a urcat pe a treia treaptă a podiumului balcanic la categoria junioare II, în probele de dublu şi dublu mixt, dar a avut prestaţii bune şi la simplu şi echipe, unde s-a clasat de două ori pe locul 5. Tot pe locul 5 a terminat cu echipa de cadete a României şi la Europenele din Croaţia, ea debutând în 2021 în competiţia continentală. Alesia are planuri mari şi pe termen scurt, iar modelul său în tenis de masă este arădeanca Daniela Monteiro Dodean.

„Îmi doresc ca la anul să obţin performanţe şi mai mari. Mă bucur că am ajuns la aceste rezultate şi chiar vreau să le mulţumesc părinţilor, clubului CSM Arad şi antrenorului meu, Cristian Dodean, pentru toate eforturile şi sacrificiile făcute pentru mine. Sincer, mă aşteptam la rezultatele astea, pentru că ştiu cât am muncit şi de cât de ambiţioasă sunt.

Vreau medalie europeană cu echipa de cadete dar şi la individual, chiar să devin campioană! De asemenea, vreau să fiu la fel de ambiţioasă şi să mă pregătesc cât mai bine, pentru a lua cât mai multe medalii în ţară. Cu echipa de Divizia A (liga secundă) de la CSM Arad, pentru care activez, sperăm să obţinem rezultate bune şi să ne calificăm în Superligă”, a declarat tânăra jucătoare de tenis de masă, Alesia Sferlea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.