Rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli, monitorizarea planului de gestio­nare a deşeurilor în judeţ, precum şi o serie de proiecte ce vizează organizarea institu­ţiilor din subordine vor fi în curând supuse dezbaterii aleşilor judeţeni. Săptămâna viitoare, consilierii sunt aşteptaţi la o nouă şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean.
Unul dintre proiectele ce va sta pe masa aleşilor judeţeni în şedinţa de săptămâna viitoare se referă la constituirea noului grup de monitorizare pentru realizarea Raportului Anual de Monitorizare a Planului Judeţean de Gestionare a De­şeurilor Arad. Mai exact, acest grup care se ocupă cu monitorizarea în cadrul Masterplanului pe deşeuri. Grupul de monitorizare cuprinde specialişti din cadrul CJA, APM Arad, Garda Naţională de Mediu şi reprezentanţi ai primăriilor din Ineu, Sebiş, Curtici, Nădlac, Pecica, Pâncota, Lipova, Sântana şi Chişineu-Criş.
Tot în cadrul acestei şedinţe se va supune votului un proiect pentru majorarea tarifelor pentru serviciul de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, efectuat de Compania de Transport Public. Scumpirea tarifelor pentru biletele şi abonamentele de transport ar urma să se facă de luna viitoare. Nu în ultimul rând, şi regulamentul pentru efectuarea serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate în judeţ ar urma să fie modificat.
Pe partea socială, administraţia ar urma să aprobe contractarea prestării serviciilor sociale la „Centrul de plasament pentru copii cu dizabilităţi Orhideea”, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad, către un operator privat. Aleşii judeţeni vor trebui să-şi exprime votul şi vizavi de majorarea cu­antumului alocaţiei zilnice de hrană pentru consumurile colective ale beneficiarilor, elevi ai Liceului Special „Sfânta Maria“.
Mai multe proiecte de hotărâre vizează aprobarea organigramei, a statului de funcţii şi a regulamentului de organizare şi funcţionare pentru instituţiile din subordine. Este vorba de: Centrul Cultural Judeţean, Complexul Muzeal, Biblioteca Judeţeană „A.D. Xenopol”, Serviciul Public Judeţean Salvamont Salvaspeo, Evidenţa Persoanelor, Unitatea de Asistenţă Medico- Socială Săvârşin, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi spitalele de psihiatrie de la Mocrea şi Căpâlnaş şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.
Câteva dintre proiecte vizează şi modificări la proiectele ce vizează alocări financiare pentru primării, din cota de la 20 la sută din sumele alocate din TVA, pentru bugetele locale. Nu în ultimul rând, un proiect se referă la folosirea excedentului bugetar pe 2012, pentru finanţarea unor cheltuieli cu investiţii. Şedința  ordinară a Consiliului Judeţean se va desfă­şura pe data de 26 a lunii.

Recomandările redacției