Aleşii judeţului au aprobat ieri, pe nerăsuflate, toate proiectele supuse votului în şedinţa CJA

0
369

sedintaFără nicio obiecţie sau vreun comentariu au aprobat ieri, aleşii judeţului toate proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean. Deşi potrivit unor surse, unii consilieri au avut iniţial obiecţii la un proiect prin care se alocau bani pentru Spitalul Judeţean, nelămuririle şi-au găsit răspunsuri fără discuţii contradictorii în plen.
Împrumutul de 19,4 milioane de euro, contractat de Consiliul Judeţean în 2009, pe o perioadă de 20 de ani a revenit în atenţie în şedinţa CJA de ieri. Nu s-au împrumutat bani în plus, dar s-au realocat bani de bani de la unele proiecte, la altele, prioritare. Mai exact, administraţia a tăiat din finanţarea de la proiectul de dotare a sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, pentru a da mai mulţi bani la lucrările la drumuri. În cifre, cu 960.000 de euro s-au redus fondurile la proiectul „Achi­ziţionarea echipamentelor specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi ca­lităţii sistemului de intervenţii în si­tuaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în regiunea Vest“.Parte din bani s-au realocat pentru plata lucrărilor de modernizare a drumului Dorobanţi – Macea – parte din proiectul de construire a drumului de legătură Elek-Grăniceri, şi anume peste 505.000 de euro. Diferenţa, şi anume peste 454,6 mii de euro a fost alocată pentru drumul Variaşu Mic – Iratoşu, parte a proiectului de construire a drumului de legătură Dombegyhaz-Variaşu Mic. Drumul dintre localităţile Va­riaşu Mic şi Iratoşu urmează să fie inaugurat săptămâna viitoare.
Aprobat a mai fost şi un proiect prin care s-a făcut o rectificare a bugetului de venituri şi cheltuieli, prin care s-au alocat bani pentru investiţii la Spitalul Judeţean. „În şedinţă s-au adoptat proiecte care vizează buna desfăşurare a activităţii Consiliului Judeţean şi a instituţiilor subordonate. În ca­drul rectificării de buget s-au alocat bani pentru modernizarea infrastruc­turii de sănătate, în special pentru Secţia de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad“, a susţinut Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
CJA a mai aprobat şi decontarea navetei pentru cadrele didactice care lucrează unităţile de învăţământ special din judeţ. Nu în ultimul rând, aviz pozitiv au primit şi proiecte care privesc modificări de organigrame şi statut de funcţii pentru aparatul propriu al CJA şi Spitalul Judeţean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.