sedintaToate proiectele de hotărâre – mare parte vizând chestiuni organizatorice au fost aprobate ieri, de aleşii judeţeni fără niciun fel de obiecţii. Printre proiectele aprobate s-au numărat şi câteva care vizează alocări financiare pentru investiţii în sistemul medical.
Administraţia judeţeană a aprobat un proiect ce prevede alocări de fonduri din excedentul bugetar pe anul trecut. Mai exact, aproape 380.000 de lei au fost alocaţi din surplusul de anul trecut, pentru lucrări în unităţile spitaliceşti. Din aceşti bani, 310.000 de lei vor fi destinaţi reabilitării boxelor pentru bolnavi, la Spitalul de Psihiatrie Mocrea şi 69.000 de lei, pentru lucrări de reparaţii la Spitalul Clinic Ju­de­ţean de Urgenţă. Consiliul Judeţean a mai aprobat şi documentaţiile tehnico-economice pentru realizarea canalizării mena­jere la fostul Spital Municipal, ce presu­- pune o investiţie de 260.000 de lei şi închirierea unui spaţiu în incinta Spitalului Judeţean, pentru deschiderea unui centru de diagnosticare imagistică de tip RMN.
De asemenea, un alt proiect important aprobat a fost cel de încadrare a drumului comunal DC 119, în categoria func- ţională a drumurilor judeţene, cu indicativul DJ 709K : Zerind (DN 79) – Vărşand (DN 79A). Alte proiecte s-au referit la aprobări de taxe, a căror cuantum se va păstra însă la acelaşi nivel ca şi până acum. Este vorba de taxele de utilizare a drumurilor judeţene, aflate în administrarea Consiliului judeţean Arad, pentru transporturile efectuate cu vehicule cu tonaj şi gabarit depăşit, dar şi de taxele judeţene pentru activitatea de urbanism şi autorizare.

Recomandările redacției