Aleșii județului au aprobat Strategia de sănătate a Spitalului Județean

0
234

strategieAleșii județului au aprobat Strategia de sănătate a Spitalului Județean, dar proiectul nu trecut de vot fără comentarii în ședința Consiliului Județean. Consilierii județeni și-au spus părerea în legătură cu strategia, dar nu s-au opus aprobării proiectului. Realizarea unui spital pentru Secţia Oncologie şi reorganizarea secţiilor de Pediatrie şi Infecţioase sunt două dintre priorităţile cuprinse în strategia de sănătate a judeţului Arad. În timp ce, construirea unui spital nou este un deziderat pe termen lung, realizarea secțiilor de Pediatrie și Infecțioase sunt două proiecte prioritare pentru viitorul apropiat.

„Strategia se bazează pe un studiu amănunțit care ne-a arătat ce trebuie să facem și unde trebuie să intervenim pe termen scurt și lung. Specialiștii ne-au arătat că, realizarea unui nou spital modular în apropierea autostrăzii este ceea ce trebuie să avem în proiect pentru viitor. Această investiție ar urma să fie realizată pe program transfrontalier România – Ungaria, dar programul nu este finalizat. Imediat ce se vor putea accesa fonduri pe program transfrontalier vom depune un proiect pentru construirea unui nou spital, în care, în primul rând să funcționeze o secție de Oncologie, pentru ca mai apoi și alte secții să funcționeze în această nouă unitate. Pentru acest proiect de construire a unui nou spital vom fi în parteneriat cu Primăria pentru teren. Spitalul Județean va rămâne sediul central și dacă avem în proiect construirea unei noi unități, asta nu înseamnă că nu se vor mai face investiții aici“, a spus Adrian Țolea, președintele interimnar al Consiliului Județean. Pe marginea acestui subiect au intervenit câțiva consilieri între care și consilierul Marius Sulincean: „Cred că trebuie să avem în vedere că secția de Pediatrie a Spitalului este în aceeași stare ca și acum 20 de ni. De asemenea, văd că nu ne gândim și la factorul uman. Noi votăm Strategia de Sănătate a Spitalului dar sper că vor fi luate în calcul investiții la Pediatrie“.

Adrian Țolea i-a răspuns acestuia că se caută surse de finanțare pentru construirea secțiilor de Pediatrie și Infecțioase. „Din 2016 trebuie să ne gândim la surse de finanțare pentru investiții“,  precizat președintele interimar al CJA.

Adrian Țolea a mai spus că, Aradul va obține finanţare nerambursabilă pe program transfrontalier pentru construcţia unei noi unităţi spitaliceşti modulre, care să deservească în special secţia de Oncologie. Finanţarea necesară se

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.