sedintaRectificarea bugetului propriu şi sistemul de climatizare de la UPU a Spitalului Judeţean sunt cele mai importante subiecte ce intră în dezbatere în şedinţa ordinară de mâine a Consiliului Judeţean.

Aleşii judeţului vor avea de votat mai multe proiecte de hotărâre, între care, rectificarea bugetului propriu de venituri şi cheltuieli, ce prevede modificări la mai multe capitole. O sumă de 1,07 milioane de lei trecută ca majorare în proiectuul de rectificare va acoperi sumele prevăzute prin hotărâri judecătoreşti, pentru acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din unităţile de învăţământ speciale şi din Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională. Mai precis, cadrele didactice îşi vor primi drepturile câştigate în instanţă, pe baza prevederilor guvernamentale intrate în vigoare din acest an. O majorare substanţială de jumătate de milion de lei este destinată la general, lucrărilor de întreţinere şi reparaţii la drumurile judeţene.

Consilierii au de votat un proiect de hotărâre privind indicatori tehnico-economici pentru realizarea investiţiei „Instalaţie de climatizare la Secţia U.P.U.”, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Investiţia, care va costa aproape 550.000 de lei ar urma să fie gata în patru luni de zile. La finalul lucrărilor, suprafaţa totală desfăşurată a UPU-SMURD ar urma să ajungă la 1.060 de metri pătraţi. După extindere, unitatea ar urma să dispună de 33 de paturi, din care, trei în camera de reanimare şi 10 de pediatrie, comparativ cu 18 paturi existente în prezent. Lucrările de extindere şi reamenajare a UPU costă Consiliul Județean, circa 2,7 de milioane de lei. În prezent, lucrările de extindere și modernizare a Unității de Primiri Urgențe sunt executate în procent de aproximativ 70 la sută. Banii destintaţi instalaţiei de climatizare de la UPU provin din majorări de subvenţii de la bugetul local.

Prin rectificare de buget, CJ Arad mai alocă bani şi pentru alte dotări medicale. O sumă de 98 de lei va fi alocată pentru dotarea cu echipament medical a compartimentului stomatologie din cadrul UPU-SMURD. Între dotări se numără mobilier, aparatură de radiologie dentară şi instrumentar.

Nu în ultimul rând, cu 46.000 de lei se va achiziona un sistem integrat de supraveghere video, alarmare şi automatizare a căilor de acces la Spitalul de Psihiatrie Căpâlnaş. Prin vot, CJA are de aprobat şi cotizaţia care revine administraţiei pe acest an, pentru Grupul de Acţiune Locală Podgoria Miniş – Măderat. Cotizaţia pe care o au autorităţile de plătit este de 10.000 de lei.

Alt proiect care va sta pe masa aleşilor judeţeni se referă la eliberarea licenţelor de traseu pentru serviciul de transport public judeţean prin curse regulate, unor operatori.

Recomandările redacției