zona-libera-primaLa unison, aleșii județului s-au opus taxării parcărilor în Zona Liberă Curtici – Arad, în ședința Consiliului Județean de la finele acestei săptămâni. Proiectul pentru introducerea parcărilor cu plată a fost respins chiar și de Adrian Țolea, președintele interimar al Consiliului Județean Arad.

Conducerea Zonei Libere Curtici-Arad a încercat să convingă reprezentanţii administraţiei că este nevoie de bani în plus pentru întreţinerea drumurilor din incintă. Administrația a făcut chiar deplasări în zonă, pentru a stabili dacă este justificată taxarea parcărilor. Aleșii județului nu s-au lăsat însă convinși și au votat împotriva proiectului de introducere a taxelor la parcări.

Nici proiectul pentru stabilirea tarifelor pentru licenţele de lucru pentru activităţile desfăşurate în Zona Liberă nu a fost agreat de consilieri. „Societăţile comerciale care îşi desfăşoară activitatea acolo nu au fost consultate sau informate vizavi de creșterea taxelor”, a spus consilierul județean, Marius Sulincean. Consilierii au anunțat că nu vor vota proiectul de taxare a parcărilor pentru ca reprezentanții regiei să circule cu mașina, iar oamenii să plătească.

Cu argumente solide a venit Adrian Țolea: „Nu putem aproba nişte tarife pentru o parcare care nu există. Pentru că parcarea respectivă este încă la stadiul de idee, nu a fost realizată. După ce va fi construită parcarea, atunci putem deschide din nou subiectul”. Niciun consilier nu a fost de acord cu impunerea de taxe pentru parcările din Zona Liberă Curtici – Arad, astfel că, proiectul de hotărâre a fost respins. nu se pune problema ca angajaţii care lucrează la fabrici să plătească taxele de parcare. „Vor fi realizate câteva locuri în preajma clădirii administraţiei Zonei Libere Curtici-Arad. Dar despre această parcare vom putea vorbi de abia după ce va fi realizată”, a mai completat președintele interimar al CJA, Adrian Țolea.

Recomandările redacției