Aleșii județului au stabilit ce redevențe percep de la companii, iar operatorul de apă – canal are cele mai mari obligații

0
359

redeventa

Aleşii judeţului au stabilit ce bani au de încasat, cu titlu de redevenţă de la companiile la care, Consiliul Judeţean este acţionar. Sumele care urmează să fie încasate de la companii au fost stabilite în funcţie de bunurile din patrimoniul judeţului concesionate de fiecare societate în parte. Ca în fiecare an, Compania de Apă are de virat administraţiei cea mai mare redevenţă din rândul companiilor.

Adică, peste 4,99 de milioane de lei, cu aproximativ 200.000 de lei mai mare decât redevenţa din 2012.

Compania de Transport Public va cotiza cu 291.000 de lei la CJA. În condiţiile lipsei de profit – Aeroportul Arad – CJA nu poate percepe decât o redevenţă modică. Vorbim de 85.108 de lei, aceeași bani ca și anii trecuți. Situația s-ar putea schimba în viitor, dacă aerogara arădeană va deveni profitabilă după investițiile din infrastructura aeroportuară.

Administrația a stabilit însă și termene pentru achitarea redevențelor. Companiile vor trebuie să achite trimestrial suma, în patru rate, până în data de 25 a lunii care urmează după încheierea trimestrului, în timp ce aeroportul va plăti patru rate egale până la datele de 15 martie, 15 iunie, 15 septembrie şi 15 decembrie. Teoretic, pentru neachitarea în termen a redevențelor, la sume  ar urma să se adauge penalități și dobânzi.

Proiectul de hotărâre privind redevnțele ar urma să intre la vot în ședința CJA de la finele săptămânii viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.