Aleșii județului, chemați la o nouă ședință a CJA

0
379

Aleșii județeni sunt așteptați marți, 26 noiembrie la penultima ședință ordinară din acest an. Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte de hotărâre ce vizează schimbări în buget, repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a unor cote din taxe, pe fond de noi solicitări de la primării, precum și organigrame și statut de funcții la instituțiile din subordine.

Așadar, unul dintre proiectele ce vor fi supuse votului se referă la atribuirea de trasee județene în programul de transport județean prin curse regulate. În acest caz, vor fi oferite clarificări ce se referă la transportul public de persoane în județ. Și regulamentul Serviciului de transport rutier contra cost de persoane prin servicii regulate al judeţului necesită votul consilierilor județeni.

De asemenea, CJA va trebui să aprobe unele schimbări în organigrama și statutul de funcții al instituțiilor: Spitalul Județean, spitalele de psihiatrie Mocrea și Căpâlnaș, Direcția de Evidență a Persoanelor și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. Un alt proiect important se referă la unele ajustări financiare necesare pentru acoperirea lucrărilor de construire a noului Spital de Psihiatrie Căpâlnaș.

Consiliul Județean vrea să facă o rectificare bugetară, pe ultima sută de metri, pentru acoperirea unor necesități noi pentru diferite proiecte, dar și pentru cheltuieli la instituții din subordine. Unul dintre proiectele pentru care administrația mai alocă bani în plus este transfrontalier și se referă la managementul și intervenția în situații de urgență.

Nu în ultimul rând, un alt proiect suspus aprobării se referă la conturile de execuţie ale bugetului general de venituri şi cheltuieli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.