Aleşii judeţului se reunesc la finele săptămânii, pentru o şedinţă ordinară

0
406

sedinta

Prima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean din acest an nu va fi cea în care se va supune aprobării, bugetului judeţului pe acest an. Şi asta pentru că, proiectul privind bugetul trebuie să stea la transparenţă 20 de zile, ceea ce înseamnă că acesta va putea fi consultat până pe data de 10 februarie.

Aleşii judeţului vor avea de supus votului alte proiecte de interes, dar care nu vizează alocări de fonduri din buget. Administraţia judeţeană are de stabilit organigrama şi statutul de funcţii pentru o serie de instituţii din subordine şi anume: Complexul Muzeal Arad, pentru Camera Agricolă a Judeţului Arad, Camera Agricolă a Judeţului, Spitalul de Psihiatrie Mocrea, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Arad şi Serviciul Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Arad. Desigur, administraţia are de aprobat un proiect ce vizează organigramei şi a statului de funcţii pentru aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Arad.

Un alt proiect ce va fi supus votului în şedinţa ordinară a CJA se referă la modificarea componenţei Comisiei pentru Protecţia Copilului Arad.

Între punctele de interes ce se vor afla pe ordinea de zi a şedinţei se află şi redevenţei pe anul 2015, pentru bunurile care aparţin domeniului public al judeţului Arad concesionate către S.C. Compania de Transport Public Arad S.A., S.C. Aeroportul Arad S.A. şi S.C. Compania de Apă Arad S.A.

De asemenea, consilierii judeţeni urmează să stabilească bugetul Regiei Autonome Administraţia Zonei Libere Curtici Arad pe anul 2015 şi tarifele licenţelor de lucru pentru activităţile regiei.

Nu în ultimul rând, Consiliului Judeţean Arad trebuie să-şi aprobe retragerea din Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.