sedintaO serie de proiecte ce privesc atât gestionarea fondurilor din buget, precum şi funcţionarea instituţiilor din subordine vor sta pe masa aleşilor judeţeni, în şedinţa Consiliului Judeţean de săptămâna viitoare.
În timp ce Camera Agricolă Jude­ţeană, ce va fi formată şi condusă de fermieri şi asociaţii ale acestora a fost înfiinţată, Consiliul Judeţean se ocupă de funcţionarea celuilalt serviciu cu aceeaşi titulatură, fost Oficiu de Consultanţă Agricolă. Mai exact, aleşii judeţului trebuie să aprobe serviciile prin care, Camera Agricolă, serviciu din subordinea CJA îşi va asigura veniturile proprii. Având în vedere că s-a înfiinţat o Cameră Agricolă a fermierilor, Ministerul Agriculturii nu va mai aloca fonduri pentru funcţionarea serviciului ce aparţine de Consiliul Judeţean. De altfel, angajaţii acestui serviciu au rămas fără bani de salarii în vara acestui an, tocmai din pricina lipsei de fonduri de la minister. Situaţia a fost remediată însă, pentru a putea funcţiona serviciul care trebuie să-şi asigure fonduri. Astfel, urmează să fie aprobate nu doar serviciile prin care acest serviciu îşi va constitui venituri, ci şi tarifele şi moda­- lităţile de încasare.
Un alt proiect de interes ce va intra la vot în şedinţa CJA este legat de terenul din municipiu, în suprafaţă de aproape 6.000 de metri pătraţi pe care se află halele S.C. Expo Market Jackson LTD, teren ce a făcut obiectul unei afaceri păguboase în trecut.  Terenul ce a aparţinut Spitalului Judeţean a fost închiriat acum mai bine de 10 ani, la un preţ derizoriu complexului en-gros Expo Market Jackson, compus din trei hale. Contractul de închiriere a fost între timp şi prelungit, dar fără o renegociere tarifară. În timp ce spitalul a avut de pierdut de pe urma lipsei de spaţiu pe care s-ar fi putut extinde, administraţia judeţeană nu putut recupera banii pirduţi în ani de zile, deşi a apelat la instanţă. CJA a apelat la un evaluator pentru stabilirea sumelor datorate pentru concesionarea terenului din iulie 2008 şi până la jumătatea acestui an. Terenul ar urma să fie concesionat prin licitaţie publică, însă nu înainte de o reactualizare unui studiu de oportunitate.
CJA va mai supune votului şi promovarea proiectului „Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbu­nă­tăţirea capacităţii sistemului de intervenţie în situaţia de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea Vest etapa a III – a”. Prin acest proiect, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a fost dotat cu mai multe echipamente.
Tot pe ordinea de zi a acestei şe­dinţe este şi proiectul pentru majorarea cu 4,95 la sută a tarifelor pentru auto­rizaţii, acces, concesionare şi închiriere a terenurilor din zona drumurilor. Şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean este stabilită pentru luni, 30 septembrie.

Recomandările redacției