cjaO primă rectificare de buget pe acest an, lucrările la drumuri, dar şi alte proiecte ce vizează funcţionarea instituţiilor din subordine – vor fi temele şedinţei pentru care sunt chemaţi aleşii judeţeni, la finele acestei săptămâni.
Înainte de minivacanţa de 1 Mai şi de Sărbătorile Pascale, consilierii judeţeni se vor reuni pentru o şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean, vineri, pe 26 martie. Primul proiect de pe ordinea de zi deja pusă la transparenţă se referă la rectificări de buget. Mai exact, consilierii vor trebui să-şi exprime votul pentru o primă rectificare, la aproximativ o lună după aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2013.
Nu doar bugetul CJA va fi în atne­ţie, ci şi cel al Regiei Autonome Admi­nistraţia Zonei Libere Curtici.
La capitolul investiţii în infrastructură rutieră, cele mai importante proiecte sunt cele ce se referă la avizarea lucrărilor de modernizare pe drumurile DJ 709 J Dorobanţi – Macea şi Variaşu Mic – Iratoşu. Acestea două ar urma să fie puse la punct în conti­nuarea proiectelor cu finanţare nerambursabilă Elek – Gră­niceri şi Dombe­- gyhaz – Variaşu Mic.
Un proiect de mare interes se referă la achiziţii imobiliare, pentru activittea propirie. Autorităţile intenţionează să achiziţioneze prin licitaţie publică un imobil din municipiu, în vederea asigurării spaţiilor necesare desfăşurării activităţii unor servicii publice de interes judeţean şi pentru activitate proprie. Proiectul nu este încă scos la transparenţă, ca atare nu este încă clar ce va funcţiona în viitorul imobil al CJA. Administraţia vrea, de asemenea, să închirieze şi un imobil central, dar şi să treacă în domeniul public al judeţului, mai multe tronsoane de drumuri aflate în traversarea unor localităţi.
Contractarea serviciilor sociale pentru Centrul de Plasament Oituz din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad va fi, de asemenea, supusă aprobării CJA. Autorităţile trebuie să aprobe şi o indemnizaţie de periculo­zitate şi o normă de hrană pentru salvatorii montani şi speologii din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont – Salvaspeo Arad.

Recomandările redacției