OLYMPUS DIGITAL CAMERAPlanurile de dezvoltare a Aeroportului Arad, prin transformarea Terminalului Cargo, în terminal de pasageri stârnesc interesul aleşilor judeţeni. Unii dintre ei au chiar idei de destinaţii de zboruri.
„S-a adoptat transformarea Terminalului Cargo, în terminal de pa­sa­geri. În  ‘99 au mai existat tentative. Pentru Tel Aviv, Israel nu sunt zbo­ruri decât de pe Budapesta şi de pe Bucureşti cred că ar fi extraordinar dacă s-ar putea zbura spre Tel Aviv, pentru că mulţi oameni vor să plece spre ţara sfântă. (…) Aradul ar putea fi o escală dacă am umbla la preţurile de aterizare şi am îmbunătăţi serviciile. Rog să se facă lobby pe lângă operatori“, a spus Daniel Negrea, consilier judeţean.
Luna aceasta, în Consiliul Judeţean au fost aprobate mai multe proiecte de hotărâre ce se referă la Transfomarea Terminalului Cargo, în terminal de pasa­geri. S-a aprobat contractarea unui credit furnizor de 2,48 milioane de lei pentru investiţie, garantarea a 99,9 la sută din credit de către CJA şi cuantumul comisionului de risc pentru garantare, perceput de administraţie, aerogării. „După ce vom face modificări pe aeroport vom face şi lobby, însă operatorii aerieni vor căuta curse profitabile. Vom oferi atât condiţii bune de fo­lo­sire a aerogării, cât şi costuri care vor fi atractive. Tarifele trebuie să fie competitive“, a spus Nicolae Ioţcu, pre­şedintele Consiliului Judeţean Arad.

Recomandările redacției