alin vaceanNu s-au mai pronunţat în privinţa rezultatului final al evaluării anuale a managementului de la Filarmonică. Este vorba despre decizia adoptată ieri, în şedinţa ordinară a CLM, de aleşii locali. Aceştia au hotărât să amâne aprobarea rezultatului obţinut la evaluare de directorul Alin Văcean.
Poate că şi prezenţa în sala de şe­dinţe a reprezentanţilor Sindicatului Artiştilor Interpreţi din Filarmonica Arad i-a pus pe gânduri pe aleşi, după ce Mihai Dogaru a solicitat Executivului revocarea din funcţie a controversatului director al Filarmonicii. Au ales, totuşi, calea compromisului, sugerată de viceprimarul Levente Bognar, iar justificarea formulată în acest sens de Secre­tariatul Primăriei a fost lipsa cadrului legal necesar revocării lui Văcean.
Filarmonica nu îl mai vrea pe Văcean
Chiar dacă a fost convocat în şe­dinţa CLM de ieri pentru a-şi susţine cauza, Văcean a sfidat prin neprezen­tare. În schimb, cu puţine cuvinte, câte le-au fost alocate în cadrul şedinţei de consiliu, reprezentanţii sindicatului din Filarmonică şi-au exprimat speranţa că Alin Văcean va fi suspendat în urma votului. „La Filarmonică sporesc incidentele soldate cu soluţii în instanţă, iar aceste conflicte pun instituţia într-o lumină nefavorabilă. Sperăm că în urma votului dumneavoastră, contractul de management al directorului Alin Văcean va fi suspendat. Problemele interne, relaţiile rele cu presa şi toate pagubele datorate managementului de proastă calitate sunt tot atâtea motive care ar trebui să conducă la suspendarea din funcţie a directorului. De anul trecut, problemele s-au agravat la Filarmonică. Directorul se comportă abuziv, încalcă legi, încalcă şi contractul de management, iar aceste manifestări ale lui Alin Văcean conduc la prejudicierea imaginii Filarmonicii. Cum ar trebui să procedăm pentru a ne lepăda de acest director care ne duce cu oiştea în gard? Filarmonica nu îl mai vrea pe Văcean!”, a fost intervenţia lui Mihai Dogaru, repre­zentantul SAIFA.
Comportamentul abuziv nu face parte din evaluarea lui Văcean
Unii dintre consilierii locali nu au rămas surzi la situaţia fără precedent creată la Filarmonică odată cu instalarea lui Văcean. „Cum a fost posibil ca un membru al comisiei de evaluare să noteze cu 3 iar altul cu nota 10 activitatea aceluiaşi director? Eu simt că «e ceva putred în Danemarca» şi propun reluarea acestei evaluări. Legea nu ne interzice o nouă evaluare a managementului, cu atât mai benefică având în vedere discrepanţa între nota 3 şi nota 10”, a opinat Gheorghe Ghilinţă. „Peste media de concurs, nu se poate lua o altă hotărâre decât la indicatorii de performanţă, însă problemele de comunicare ale directorului nu sunt parte a evaluării”, a explicat Lilioara Stepănescu, secretarul Primăriei. Cu un singur amendament formulat de Ovidiu Moşneag şi la su­gestia viceprimarului Levente Bognar, tot ceea ce au reuşit să înfăptuiască până acum pentru Filarmonică aleşii locali a fost amânarea votului privind rămânerea lui Văcean în fruntea instituţiei arădene de cultură.

Recomandările redacției