vacean(5)Agonie și extaz la vârful institu­țiile de cultură arădene. Asta reiese din conținutul unor proiecte de hotărâre ce vor sta, miercuri, pe mesele aleșilor locali ce se vor reuni, la acel moment, într-o ședință ordinară a CLM.
În vreme ce Bogdan Costea rămâne pe funcția de director al Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, după ce a obținut o medie finală de 9,54 la evaluarea anuală a managementului, Alin Văcean, controversatul director al Filarmonicii de Stat are motive serioase de îngrijorare. O nouă comisie de evaluare a managementului la Filarmonica de Stat Arad şi o comisie de soluţionare a contestaţiilor pentru anul 2012 urmează să se constituie pentru a verifica activitatea lui Văcean la cârma instituției de cultură.
Chiar dacă unele neclarități privind componenta noilor comisii s-au strecurat în conținutul proiectului de hotărâre ce va fi supus votului de miercuri al aleșilor locali, un lucru este cert: activitatea directorului contestat, între alții, de întreaga mass-media și de reprezentanții Sindicatului Artiștilor Interpreți din Filarmonica Arad, urmează să fie din nou evaluată.
Levente Bognar pleacă din comisie
Chiar dacă a negat inițial că urmează să fie exclus din componența noii comisii de evaluare a managementului de la Filarmonică, viceprimarul Levente Bognar va fi înlocuit, potrivit proiectului de hotărâre ce prevede constituirea noilor comisii. Nu este clar, însă, cine va fi înlocuitorul lui Bognar, având în vedere că, potrivit unui paragraf al proiectului de hotărâre: „Se aprobă modificarea art. 1 al Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Arad nr. 7/2013, în sensul înlocuirii domnului Levente Bognar, viceprimar, cu doamna Cismaşiu Mariana, consilier local-Comisia de cultură, în calitate de membru în comisia de evaluare”, în vreme ce câteva rânduri mai jos, în expunerea de motive formulată de primar, în calitatea sa de inițiator al proiectului de hotărâre, se arată: „Consider oportună adoptarea unei hotărâri prin care să se aprobe modificarea art. 1 al Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Arad nr. 7/2013, în sensul înlocuirii domnului Levente Bognar, viceprimar, cu domnul Gheorghe Falcă, primar, în calitate de membru în comisia de evaluare”. Indiferent cine îi va lua locul lui Bognar, componența viitoarei comisii care va evalua activitatea lui Văcean în fruntea Filarmonicii va fi următoarea: Mariana Cismașiu, consilier local, Cătălin Lazurcă, președinte al Comisiei de Cultură și consilier local, Ana Maria Dragoș, director al Centrului Cultural Județean, Todor Albert, managerul Filarmonicii de Stat din Oradea, cel care și-a motivat absența la comisie pe data de 28 februarie invocând probleme de sănătate, Peter Hugel, directorul Complexului Muzeal Jude- țean și conferențiar universitar Mihaela Iacob.
Văcean merge la interviu
Și regulamentul de organizare şi desfăşurare a evaluării managementului de la Filarmonică va suferi unele modificări. „Se aprobă modificarea art. 4 din Regulamentul de organizare şi desfăşurare a evaluării managementului la Filarmonica de Stat Arad, în sensul modificării perioadei celei de a doua evaluări, astfel: A doua eva­luare: 14 martie 2013: analiza raportului de activitate; 15 martie 2013: deplasarea membrilor co­misiei de evaluare, în tot sau în parte, la sediul instituţiei, după caz; 18 martie 2013: susţinerea raportului de activitate de către manager în cadrul unui interviu, 19 martie 2013: comunicarea rezultatului evaluării”, se arată în conținutul celui de-al doilea proiect de hotărâre privind soarta directorului Filarmonicii.

Recomandările redacției