Disputa de la Chișineu-Criș, din cadrul turului 4 al Cupei României, poate fi punctul de plecare al utistului Alex Ioniță în aventura sa utistă. Sosit în urmă cu trei săptămâni la Arad, fostul atacant al lui FC Koln nu a prins niciun meci de campionat ca titular în „alb-roșu”, ci doar pe precedentul de Cupă, câștigat de echipa sa contra celor de la Șoimii Lipova.
Cu ocazia confruntării de la Pâncota, Io­niță a oferit pasa decisivă la golul lui Bustea, pentru ca, ieri, pe arena „Aurel Ardelean”, să „fie one man show”. „Nouarul” UTA-ei l-a bătut în două rânduri pe Rafael Zamfir și
și-a ținut o promisiune. „I-am spus doamnei Elena și lui Romi, cei care au grijă să nu ne lipsească nimic la «Motorul», că îi voi da cel puțin un gol băiatului lor la Chișineu-Criș. Bineînțeles că nu aceasta era miza, ci calificarea echipei noastre în turul următor al Cupei României. Zamfir e un copil talentat, care are timp să crească, iar în Liga a III-a are ocazia să adune minute în picioare. În ceea ce privește desfășurarea meciului, sincer, a fost destul de greu pentru noi prin prisma terenului. Odată ce atingea pământul, mingea îți putea sări oricum, rar vezi un astfel de gazon în primele trei ligi din țară. În rest, însă, echipa din Chișineu-Criș este una destul de bună pentru Liga a III-a, și-au apărat cum au putut mai bine șansele, dar nu cred că
s-a pus vreun moment problema câștigătoarei. Aș mai vrea să le mulțumim și suporterilor din galerie, dar și celor din județ care au venit să ne vadă și să ne susțină. Asta înseamnă să ai o echipă de tradiție, iubită, fanii sunt alături de noi oriunde jucăm”, a spus Alex Ioniță, aflat la primele sale reușite oficiale în contul Campionei Provinciei.
În urmă cu doi ani, tot într-un meci de Cupă în județ, un alt atacant cu experiența Ligii 1 se debloca cu o „dublă”, după care a realizat lucruri frumoase la UTA. Vorbim des­pre Daniel Florea, care marcase de două ori la Sebiș, contra Naționalului, în succesul cu 4-1 al „Bătrânei Doamne”. „Indiferent de anii de experiență în fotbal, reușitele îți crește moralul. Sunt cam la 60-70% din potențial și muncesc zilnic pentru a ajunge la 100%, pentru a-mi putea ajuta și mai mult echipa. Astăzi, sunt fericit că am dat goluri și acea pasă pentru Vali (n.a. Buhăcianu), dar deja mă gândesc și ne gândim la meciul cu Mioveni, pe care trebuie să-l câștigăm”, a adăugat Ioniță.
Sunt șanse ca UTA să întâlnească în turul următor al Cupei un adversar de Liga 1. „Nu am preferințe, așteptăm să vedem cu cine vom pica și vom trata ca atare orice adversar. Suntem capabili să mergem pe două fronturi și vom încerca să ajungem cât mai sus și în Cupa României”, mai susține Alex Ioniță.

Recomandările redacției