braicaSecretarul de stat pe probleme de dialog social Alexandra Braica participă la Torino la o conferinţă dedicată construcţiei unor sisteme eficiente de soluţionare a conflictelor de muncă în Europa Centrală şi de Est.
La conferinţă participă oameni politici şi reprezentanţi ai unor instituţii şi organizaţii implicate în act­i­vitatea guvernamentală sau sindi­- cală din numeroase ţări europene. Alexandra Braica a lucrat la panel-ul care a analizat construcţia unor programe de pregătire permanente pentru specilişti în reglarea amiabilă a conflictelor sociale.
„Temele abordate în cadrul con­ferinţei sunt actuale şi foarte importante pentru toate ţările reprezentate. Privesc cu mare seriozitate dialogul eficient cu par­tenerii sociali, care ne poate ajuta să adoptăm cele mai bune decizii la nivel guvernamental. Pregătirea profesionistă a abordării dialogului ne poate ajuta să ajungem mai repede la formule agreate atât de noi cât şi de par­tenerii sociali, să evităm timpul irosit prin negocieri lungi sau conflicte sociale. Ca reprezentant al unui partid social-democrat, pun un foarte mare preţ pe dialogul cu sindicatele, cu organiza­ţiile non-guvernamentale, sunt convinsă că dialogul constructiv este cea mai bună cale prin care putem ajunge la cele mai bune soluţii de guvernare”, a spus Ale­xandra Braica.
(G.C.)

Recomandările redacției