Alexandru Albu are un obicei mai puțin întâlnit printre fotbaliști

0
235

Alexandru Albu, mijlocaș/fundaș central la UTA, a vorbit în cadrul unei emisiuni ProSport despre cum acesta citește Biblia în timpul cantonamentelor, un obicei mai puțin întâlnit printre fotbaliști.

Am ținut Biblia după mine pentru că o citeam des, am citit-o de două ori. Înainte o luam după mine pentru că în cantonament nu aveam ce să fac, iar la televizor nu prea mă uit. Mergeam la masă și mă băgam în pat, stăteam puțin pe telefon să vorbesc cu soția sau cu fiica mea, apoi luam Biblia și o citeam. Nu citeam 100 de pagini, ci 5-6 foi. Mai făceam un masaj și reveneam la ea”, a povestit Alexandru Albu pentru ProSport.

Albu a povestit în cadrul aceleiași emisiuni cum a decurs un an din viața lui când juca la Chiajna, pe vremea când îl avea coleg de cameră pe Patrice Feussi. Cu toate că Feussi este de o religie diferită, Albu sușine că a rămas plăcut surprins de modul în care colegul său trata religia românilor.

Am stat o scurtă perioadă în cameră la Chiajna cu Feussi. El citea Biblia lui (n.r. Coranul). Eu cu Biblia mea, el cu a lui. El mai avea și câteva ritualuri. Stătea singur și se ruga câteva ore. Mă uitam plăcut la el. Nu cred că sunt mulți care citesc Biblia în cantonament. Și acum la UTA am un coleg religios care umblă cu iconița după el. Bine, dacă vrei să citești poți să citești orice carte, nu neapărat Biblia. Eu nu sunt genul care să fac deosebiri între oamenii de diferite religii. Pentru mine omul este la fel indiferent de culoare. Toți suntem la fel, poate doar că vorbim altă limbă. În plus, Feussi era și de altă culoare, iar eu eram alb, mă mai cheamă și Albu. Am avut 1 an cu el în cameră, apoi a plecat”, a adăugat Albu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.