Alexandru Gheorghe Tache, campion la triplusalt: „Scuzele nu ajută niciodată în performanță“

0
183

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali în sală, dar și în aer liber.

Federația Română de Atletism a dat startul unui proiect denumit „CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”. Proiectul își propune să scoată la lumină atleții care în ciuda condițiilor grele de pregătire provocate de pandemie au reușit totuși să obțină rezultate excelente, atât la naționalele din februarie, de la București, cât și la cele din toamnă, de la Cluj-Napoca.

Alexandru Gheorghe Tache, este unul dintre protagoniștii acestui proiect, campion național de seniori și tineret la triplusalt, atât în sală, și vicecampion național de seniori și tineret, în aceeași probă, în aer liber.

Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?

Anul competițional 2020 a venit ca o răsplată după o perioadă lungă în care am muncit mult și fără un obiectiv clar. Deși a fost foarte scurt, 2020 a fost destul de greu, dar nicidecum imposibil.

Într-un an în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să devii campion național atât în sală, și vicecampion național în aer liber. Care a fost cheia succesului?

Cel mai important lucru a fost să nu renunț, să mă antrenez fără întrerupere cât de bine pot chiar dacă am avut parte de condiții mai nefavorabile. Nicio secundă nu m-am gândit să folosesc pandemia ca scuză. Scuzele nu ajută niciodată în performanță, trebuie să știm să ne adaptăm oricărei situații.

Care a fost cel mai greu moment de anul trecut?

Perioada stării de urgență a fost cea mai dificilă din 2020, deoarece nu am putut să păstrez nivelul ridicat în pregătire. Am reușit totuși să mă antrenez pe stradă sau pe câmp, dar nimic nu se compară cu pista.

Dar cel mai plăcut?

Cel mai plăcut moment a fost când am concurat din nou în septembrie, după șase luni de pregătire, fără competiții, în care nimeni nu știa ce urmează să se întâmple.

Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?

Pandemia mi-a arătat că totul este imprevizibil. Nu știm niciodată ce urmează să se întâmple, iar cel mai important lucru este să avem întotdeauna speranță.

Ce îți propui pentru acest an?

În 2021 îmi doresc să realizez o pregătire mult mai bună decât în 2020. Apoi vreau să progresez și să obțin rezultate din ce în ce mai bune, atât pe plan național cât și international. Și, bineînțeles, țintesc cât mai multe recorduri personale.

Care este marele tău vis, ca și sportiv, și ce vei face pentru a-l îndeplini?

Cel mai mare vis este cu siguranță să ajung la Jocurile Olimpice, iar pentru aceasta este nevoie de foarte multă muncă și răbdare. Și este foarte important să faci cu plăcere. Atât timp cât ești pasionat, poți trece peste orice greutăți“, sunt întrebările la care campionul la triplusalt a răspuns pentru FRA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.