După zile întregi în care și-a închis telefonul și s-a ascuns de suporteri, președintele „de facto“ al UTA-ei a ieșit public în această seară cu un comunicat publicat de site-ul oficial al clubului, un comunicat în care într-un discurs care ne aduce aminte de luna decembrie a anului 1989, oferă o imagine „originală“ a realității. Așadar, din punctul de vedere al domnului Meszar clubul UTA și conducerea sa sunt atacate de un grup „gălăgios“ și minoritar, care urmărește interese obscure și vrea să schimbe prin forță conducerea clubului, asta în timp ce marea majoritate a suporterilor îl susțin, vor liniște (aici mergem spre primăvara anului 1990) iar dinspre sponsorii arădeni curg spre club sute de mii de euro.

De asemenea, prin acest comunicat, Alexandru Meszar refuză practic orice continuare a discuțiilor cu grupul de investitori, trimițându-i la o casă de avocatură care de acum încolo va reprezenta cluburile în negocierile cu terți (din punctul ăsta de vedere uite că UTA începe să semne cu marile cluburi ale lumii… problema e când trebuie să ofere suporterilor răspunsuri la întrebări simple de genul „câți abonați are clubul în acest moment“, moment în care are loc reîntoarcerea în spațiul balcanic).

Așadar, după ce le-a dat cu flit suporterilor, Alexandru Meszar pare că-i rezervă același tratament și primarului Aradului, Călin Bibarț, care tocmai declarase că încearcă să-l readucă pe Alexandru Meszar la masa discuțiilor. Și ca absurdul să meargă până la capăt, Alexandru Meszar decide că de acum încolo orice schimbare de conducere în club se va face doar cu aprobarea Consiliului Local și a Consiliului Județean… adică exact forurile pe care domnia sa NU le-a consultat în aceste negocieri, preferând să se îndrepte către zona politică din spatele acestor două organisme care-i reprezintă direct pe arădeni.

Singurul lucru pe care nu-l face acest comunicat este să răspundă la o întrebare simplă, care a fost adresată în ultimele zile, de către mii de arădeni: „de ce a întrerupt Alexandru Meszar discuțiile cu investitorii“. Ni se sugerează doar că motivul ar putea fi faptul că aceștia nu ar fi prezentat conducerii clubului niciun plan managerial. Este o informație care echivalează cu o acuzație de minciună adusă conducerii Suporter Club UTA care în conferința de presă organizată vineri precum și în alte ocazii, a afirmat contrariul.

Și, ca delirul să fie complet, Alexandru Meszar compară situația sa din acest moment, în care este contestat de o mare parte a comunității utiste, nici mai mult nici mai puțin cu cea a… Baronului Neuman!… un demers care nu mai necesită niciun fel de comentarii!

Dar iată integral comunicatul publicat pe site-ul oficial al clubului:

„Am decis să aleg această cale de comunicare ca răspuns la materialele de discreditare apărute în această perioadă în media și pe rețelele de socializare despre UTA, despre mine, despre conducere și despre angajații clubului. 
La început, deoarece am fost contestat în calitatea mea de a reprezenta clubul, vreau să clarific poziția mea la UTA. Nu înainte de a observa că aceste contestații au apărut doar după terminarea  negocierilor cu grupul de investitori. Până atunci eram legitim, după aceea, curios, nu mai. 

Sunt membru asociat al clubului UTA din 2013, coordonatorul acestui proiect care, în nouă ani, cu ajutorul arădenilor, a dus echipa din Liga a IV-a în Liga a I-a, unde ne pregătim să fim prezenți pentru al treilea an consecutiv, lucru ce nu s-a mai întâmplat din 1979, de la prima retrogradare a echipei. Iar eu cred că, în măsura în care depinde de mine, UTA va fi numai în Liga a I-a de acum încolo. 
Pentru cei care inițiază și coordonează această campanie de discreditare, până ieri eram eroi.
Astăzi suntem persoane non-grata. Interesantă schimbare de 180 de grade de pe o zi pe alta. Oare de ce? La prima impresie pentru că două entități private momentan nu s-au înțeles la o colaborare. Dacă însă privim dincolo de vitrină se pare că nu este vorba doar de atât. Iar acest grup deosebit de gălăgios și agresiv nu conștientizează că țintele indirecte ale atacurilor sunt echipa și arădenii care au făcut eforturi, au crezut și cred în continuare în acest proiect. Și, prin tot ceea ce face acest grup, distruge tot ce au construit și au visat arădenii în acești nouă ani. 
Vin la echipă jucători și antrenori pentru imaginea creată în acești nouă ani, pentru stabilitate și seriozitate. Pentru un public frumos, civilizat și numeros. Clubul nu va lăsa ca un grup mai mic sau mai mare să distrugă imaginea creată în timp, cu multe eforturi și sacrificii. UTA a fost exemplu național în ultimii ani privind organizarea, privind prezența spectatorilor la stadion și atmosfera creată de ei. Și așa trebuie să rămână.
Ne punem întrebarea de ce se dorește acum atât de mult această schimbare forțată a conducerii, cu mijloace folosite ca pe vreme de război? Păstrând proporțiile, istoria se repetă oarecum dacă ne amintim cum a trebuit să plece creatorul acestui club. Acum conducerea cea mai longevivă din istoria clubului – și cu cele mai bune rezultate din ultimii 40 de ani – trebuie să plece că așa vor unii.  Să sperăm totuși că  nu mai suntem în anul 1948. 
Și cu toate acestea, am ajuns să se transmită amenințări și atacuri la persoană celor din conducere, la angajații clubului, să avem parte de vizite de intimidare a zeci de persoane cu cefe late la domiciliul meu și al angajaților, la birourile clubului, să fie atacat personalul clubului care muncește din greu multe ore suplimentare fără a ține cont de weekenduri și sărbători, pentru ca publicul arădean să fie cât mai bine servit, să nu stea la rând, să aibă acces la meciuri în siguranță, așa cum s-a întâmplat chiar și în perioada pandemiei.
Să primească mesaje de amenințare persoanele care, pe rețelele de socializare, nu sunt de acord cu această campanie de distrugere a fenomenului UTA. De unde și până unde? Oare de ce? Și care este interesul? Cine e în spate? Eu, cel puțin, sunt sigur că nu grupul de investitori. 
Clubul a avut și are în continuare credibilitate totală în rândul arădenilor, dovadă fiind miile de abonamente reînnoite, sutele de mii de euro oferite anual de sponsori locali care vin lângă club de bunăvoie, fără să reclame nimic, acceptă proiectul nostru așa cum e, au încredere în munca noastră, nu vor acțiuni și nu vor să conducă. Pe ei trebuie să îi respectăm în primul rând. 
Revenind la fondul problemelor: negocierile cu investitorii au început să aibă loc datorită faptului că UTA a fost și va rămâne deschisă pentru orice asociere sau pentru schimbare totală a membrilor. În continuare ne dorim să vină în club sau să preia clubul în totalitate cei care pot asigura mai mult, atât financiar cât și profesional. 

Pentru ca aceste negocieri în viitor să se desfășoare într-un mod adecvat și profesional și într-un ritm mai avansat, suntem în curs de contractare a firmei de avocatură Lanevschi & Lanevschi, care să ne reprezinte în relații cu posibili investitori, să încheie tranzacții și să comunice mass-mediei stadiul tratativelor existente.
Și pentru că nu ne trădăm partenerii, adică pe arădenii care au fost și sunt cei mai importanți piloni ai proiectului și au investit cei mai mulți bani în club, vom insista ca orice eventuală tranzacție să fie avizată de Consiliul Local și Consiliul Județean, consiliile care îi reprezintă pe arădeni. 
Grupul de investitori a greșit oarecum, pentru că, indiferent ce se vechiculează acum pe Facebook sau în presă, nu ne-a prezentat și nouă, conducerii clubului UTA, planul lor managerial publicat doar după încheierea negocierilor și nici atunci de ei, ci de SCU la o conferință de presă. Din punctul nostru de vedere, acest subiect este închis, nu mai dorim să-l comentăm, lăsăm să vorbească faptele. Pentru cine are ochi să vadă, urechi să audă. 

În schimb, prin firma de avocatură, ușa clubului este deschisă pentru oricine dorește să vină lângă echipă. Noi rămânem să facem și vom face ce știm mai bine: fotbal. 
În final rămâne să vă transmitem că ne ocupăm în modul cel mai serios de pregătirea noului sezon, atât pe plan sportiv cât și pe plan managerial. Avem creionat un buget mediu pentru Liga I, majoritatea sponsorilor au anunțat dorința colaborării cu UTA și pentru viitor, unii au majorat consistent sprijinul financiar pentru noul sezon, dar ne bucurăm că avem și sponsori noi. 

Cei de bună credință, fiți convinși că, împreună cu jucători, staff și conducere, vom face tot ce depinde de noi pentru a obține rezultate cât mai bune și o clasare mai bună decât sezonul precedent. 
Pentru noi UTA într-adevăr contează!

Alexandru Meszar“

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției