Alfa și Aurel Vlaicu – raiul celor fără forme legale de locuit

0
841

Cărțile de imobil sunt verificate sistematic de către polițiștii locali cu atribuții de evidența persoanelor, în vederea identificării celor care locuiesc fără forme legale pe raza municipiului Arad. Cercetările au căpătat amploare după data de 15 ianuarie.

Au fost verificate până în prezent 390 de asociații de proprietari, cele mai multe persoane din categoria mai sus menționată fiind găsite în cartierele Aurel Vlaicu și Alfa.

Din totalul de 950 cetățeni români care nu și-au actualizat reședința sau domiciliul, 500 au domiciliul în actul de identitate în afara municipiului, deși datele din teren și din cărțile de imobil relevă faptul că locuiesc în Arad.

În următoarea perioadă acțiunile vor continua, iar până la sfârșitul anului vor fi verificate toate asociațiile de proprietari, cel puțin o dată, urmărindu-se intrarea în legalitate a persoanelor care locuiesc pe raza municipiului.

În situația în care ritmul actual de identificare a persoanelor ce locuiesc în Arad fără a-și actualiza domiciliul sau reședința va continua și la restul de 4/5 din asociațiile de proprietari existente, este posibil ca, până la finele anului 2021, să se constate existența unui număr mult mai mare de locuitori neînregistrați.

Totalul ar putea fi și mai mare, în condițiile demersurilor de actualizare ale cărților de imobil, inițiate de responsabilii acestora, după intensificarea vizitelor polițiștilor locali la asociații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.