Alin Pînzaru în vârstă de 44 de ani a revenit, oficial, în campionatul Liga 2, ca antrenor secund al lui Laszlo Balint la UTA Arad. De această dată, Alin Pînzaru, nu va mai avea rol de antrenor principal, așa cum a fost în trecut, timp de șase sezoane consecutive, la Dacia Unirea Brăila (inclusiv când se numea CF Brăila).

Alin Pînzaru sau „Moldoveanul sadea” din Iași, cum spune chiar el, ultima dată „principal” la CSM Alexandria, în Liga 3, își dorește să promoveze în ligă după acest play-off de cinci etape. Promovarea în ligă este și unul dintre motivele pentru care a fost de acord cu oferta „Bătrânei Doamne”.

Pînzaru s-a alăturat echipei arădene începând de la 1 iulie, chiar la o zi după expirarea contractului cu CSM Alexandria, unde a stat pe bancă în ultimul an și jumătate.

Perspectiva de a face pasul la un club titrat precum UTA atrage și e legată de perspectiva promovării. Deja sunt doi factori care pun pe gânduri orice om din breaslă, în situația mea, pe orice antrenor. E o poziție care era destul de greu de atins. Experiența mea la liga a doua m-a făcut să visez că pot face pasul mai sus, dar oportunitățile și desfășurarea carierei mele m-au „dezumflat” puțin în această direcție. Nu am ezitat să-i răspund prietenului meu Gyuszi Balint, nu mi-a luat mai mult să mă gândesc, doar din prisma familiei, distanța de casă e destul de mare, dar cariera a spus imediat ”Da” propunerii”, a spus Alin Pînzaru pentru site-ul oficial al clubului UTA.

Staff-ul tehnic al echipei UTA este format în momentul de față din antrenorul principal Laszlo Balint și cei doi antrenori secunzi Cezar Zanfir și Alin Pînzaru, antrenorul de portari Gabriel Vasiliu și preparatorul fizic Alexandru Radu.

Tehnicianul s-a întâlnit recent cu UTA în câteva rânduri, în calitate de antrenor al echipei din Brăila. „Prima confruntare cu UTA a fost zdruncinantă pentru noi. A fost anul în care s-a făcut o singură serie la Liga a 2-a și prima noastră deplasare aici a însemnat o înfrângere cu 3-0. Ne-a ciuruit Man atunci, cu trei goluri. A fost o deplasare grea, dar m-a încântat încă din acel moment impactul cu interesul vizavi de echipă, publicul, organizarea, nu eram obișnuiți la Brăila cu ce am întâlnit la Arad”, a povestit noul secund al „Bătrânei Doamne”.

Pînzaru a vorbit și despre play-off-ul de cinci etape în care UTA joacă pentru a promova și în care începe ca lider cu avans de cinci puncte față de următoarele două clasate, deci e considerată principala favorită la accederea în Liga 1.

Sunt șase echipe nu distanțate foarte clar, după punctajul din clasament. Din punct de vedere al jocului, după toată această perioadă, sunt aduse cam toate la același nivel. Probabil diferența va fi făcută prin maniera de abordare. Nu vorbesc din punct de vedere valoric, echipele sunt cam acolo. Dar prima opțiune rămâne la noi. Nu depindem de nimeni, de jocurile dintre celelalte echipe, suntem la mâna noastră, cum se spune în lumea fotbalului. Băieții sunt cu mai bine de o lună de pregătire – pentru mine a fost mai complicat cu atâta timp acasă, mi-e dor de tot ce înseamnă fenomenul – și abia aștept să îi văd la treabă! Am încredere în ei, poziția din clasament nu e de conjunctură”, a spus Alin Pânzaru, care în ultimii doi ani a antrenat la nivelul Ligii 3.

UTA a descris cariera lui Alin Pînzaru pe site-ul oficial astfel: „S-a născut pe 18 ianuarie 1976, la Iași, ”moldovean sadea”, cum spune chiar el. Bornele carierei de seniori includ echipele Oțelul Galați (a debutat în prima ligă cu trupa de pe malul Dunării pe când avea 17 ani), Dunărea Galați, FC Vaslui, Gloria Buzău, Zimbrul Chișinău și Dacia Unirea Brăila. La ultima din trupele amintite a jucat doi ani și tot acolo a devenit antrenor. Timp de șase ani i-a pregătit pe brăileni, un tur de campionat a activat la Oțelul Galați, iar vreme de un an și două luni a pregătit-o pe CSM Alexandria”

Recomandările redacției