vaceanSoarta directorului Filarmonicii revine, astăzi, în atenția aleșilor locali. La cea mai recentă ședință a Consiliului Local Municipal, aceștia au amânat să se pronunțe pe proiectul de hotărâre privind aprobarea rezultatului final al evaluării managementului din instituția de cultură, iar Alin Văcean i-a sfidat, prin neprezentare, pe aleși.
Rămâne de văzut dacă soarta contestatului director al Filarmonicii de Stat va fi pecetluită astăzi, sau ce motive vor mai fi invocate, în ședința extraordinară a CLM, pentru ca verdictul să fie din nou amânat, așa cum rămâne de văzut dacă Văcean va da curs invitației de a participa la discuțiile din plenul CLM sau va alege și de această dată calea sfidării. Indiferent de modul în care subiectul va fi tran­șat azi, un lucru este sigur: subalternii nu îl mai doresc la conducerea instituției de cultură pe directorul intrat în conflict cu angajații și cu reprezentanții mass-media.
Soarta Filarmonicii e în mâinile aleșilor locali
În ciuda faptului că „scăpările” evi­dente ale directorului Alin Văcean au ajuns demult și la urechile reprezentanților Primăriei, lucrurile nu s-au schimbat, deocamdată, la Filarmonică. Asta în ciuda nenumăratelor inter­venții pe această temă, venite din partea reprezentanților Sindicatului Artiștilor Interpreți din Filarmonica Arad și a rezultatelor deloc îmbucurătoare obținute de Văcean la cea mai recentă evaluare. S-a spus chiar, în ultima ședință a CLM, că evaluarea directorului Filarmonicii ar trebui reluată, dată fiind discrepanța dintre notele obținute de acesta din partea membrilor comisiei de evaluare. S-a mai spus, cu aceeași ocazie, de această dată de către Mihai Dogaru, liderul SAIFA că Filarmonica nu îl mai vrea pe directorul care duce instituția de cultură „cu oiștea în gard”. Amânarea votului reprogramat pentru ședin­ța CLM de astăzi nu a avut doar darul de a prelungi agonia în care Filarmonica se zbate încă de la instalarea lui Alin Văcean. Mai rămâne de observat doar dacă aleșii locali vor fi azi suficient de curajoși pentru a-l debarca pe director sau îi vor face o nouă favoare, în defavoarea Filarmonicii și a tuturor iubitorilor de cultură.

Recomandările redacției