Alin Văcean ameninţă ziariştii şi vrea să fie „despăgubit” prin vânzarea harpelor Filarmonicii

0
215

Văcean pagină

De când a ajuns să conducă Filarmonica de Stat Arad, managerul Alin Văcean provoacă scandal după scandal. Din motive care ne scapă, acesta a reuşit să intre în conflict cu conducerea sindicatului, cu presa, cu mulţi dintre angajaţii instituţiei pe care o conduce şi chiar cu reprezentanţii Consiliului Local Municipal care i-au evaluat activitatea.

De-a lungul timpului, presa locală i-a cerut de nenumărate ori demisia, iar pentru o perioadă de timp, principalele instituţii de presă arădene nu au mai publicat niciun rând despre activitatea Filarmonicii. Din păcate, nici autorităţile locale nu au tras la momentul respectiv concluziile necesare, nici managerul nu şi-a modificat comportamentul.

Ca de la bărbat la… femeie

La sfârşitul săptămânii trecute, supărat pe colegul nostru Eugen Puiu, care a scris mai multe articole de presă critice la adresa sa, Văcean a găsit de cuviinţă să-l ameninţe. Nu a făcut-o direct, faţa în faţă, ca de la bărbat la bărbat. A preferat să îşi transmită mesajul prin intermediul soţiei colegului nostru, cunoscuta harpistă a Filarmonicii Bernadette Sara. „Pe când trecea pe lângă locul în care mă aflam, pe holul Filarmonicii, a arătat cu degetul spre mine şi a spus: «Să se potolească bărbatul dumneavoastră, că dacă nu, vă iau atâţia bani de o să trebuiască să vindeţi şi harpele alea pe care nu studiaţi». După ce a terminat de vorbit, a închis uşa în urma lui”, ne-a povestit Bernadette Sara. Aceasta a ţinut să menţioneze că harpele care ar urma să fie vândute pentru a-l despăgubi pe manager dacă colegul nostru va continua să scrie sunt în proprietatea… Filarmonicii. „Cele două harpe, pe care eu studiez şi cânt din 1988, sunt ale Filarmonicii. Trebuie să ştiţi că nimeni, din 1988 şi pînă astăzi, nu mi-a făcut niciun reproş”, a mai spus cunoscuta harpistă.

La rândul său, colegul nostru Eugen Puiu ţine să-şi asigure cititorii că nu se va opri din scris, aşa cum doreşte managerul Văcean. De menţionat că acesta din urmă nu a putut fi contactat, pentru a explica opiniei publice care sunt resorturile interioare care-l determină să ia decizii de natură să atragă Filarmonica în diverse scandaluri.

Din nou la evaluare

Pe de altă parte, trebuie spus că zilele acestea Văcean se află din nou în faţa unei comisii de evaluare a activităţii, după ce evaluarea precedentă a avut rezultate contradictorii. Într-o primă fază, managerul a picat evaluarea, aşa cum era de aşteptat, însă comisia de contestaţii a dispus că procedura trebuie repetată. Astfel, joi au fost aprobate în CLM comisiile de evaluare şi soluţionare a contestaţiilor. Aşteptăm cu nerăbdare să vedem care va fi rezultatul obţinut de manager.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.