craciunCampioana României la baschet feminin, Univ.Goldiș ICIM, va fi reprezentată la Jocurile Francofone de la Nisa (Franța), din perioada 6-15 septembrie, de pivotul Alina Crăciun. În vârstă de 19 ani și originară din Galați, jucătoarea ICIM-ului are parte de o vacanță activă, după ce în iulie a jucat și în cadrul Diviziei B a Campionatului European „under” 20.
Crăciun, convocată în premieră la naționala de senioare, a încheiat competiția de la Albena, din Bulgaria, cu medii de 8,4 puncte și 3,6 recuperări.
Pivotul echipei arădene profită de absența multor jucătoare de bază, care din diferite motive nu pot onora naționala. Conform spuselor antrenorului naționalei, Florin Nini, Uiuiu și Huțanu se confruntă cu probleme medicale, Tarța vrea să renunțe la baschet, iar Meszaros este oprită de club. În aceste condiții, cu un lot ce seamănă mai degrabă a echipă secundă, României îi va fi foarte greu să păstreze titlul cucerit la ediția precedentă a Jocurilor Francofone.
„Tricolorele” se reunesc pe 7 august la Târgu Jiu, iar din lot fac parte: Gabriela Cursaru (Sepsi Sf.Gheor­ghe), Romina Filip (ex CSM Târgo­viște), Claudia Pop (Recreativo Hu­elva), Alina Chivu (Teleorman Alexandria), Marta Fodor (ex Danzio Timișoara), Claudia Ușurelu (Olimpia Brașov), Taisia Lungu (ex Sportul Studențesc), Flavia Ferenczi („U” Cluj), Gabriela Munteanu (Olimpia Brașov), Adelina Ștefan (Teleorman Alexandria), Alina Crăciun (Univ.Goldiș ICIM Arad), Elisabeth Pavel (Flying Foxes Viena), Adina Stoiedin (Danzio Timișoara) și Andra Ionescu (ex SCM Craiova).
De menționat că la Jocurile Francofone au drept de joc doar jucătoarele născute în anul 1988 și mai tinere, adică sub 25 de ani. Totuși, la ediția din 2009, din lotul României făceau parte jucătoare experimentate, cum ar fi Cristina Ciocan, Ildiko Vass, Alexandra Cutaș sau Monica Ivan.

Recomandările redacției