FCC Baschet Arad se întăreşte pentru noua regulă U23 din Liga Naţională. Astfel, oficialii clubului au ajuns la un acord cu jucătoarea Alina Pop pentru sezonul 2019-2020.
Pop evoluează ca şi extremă (postul 3), face 22 de ani în luna august a anului acesta şi măsoară 1.77 metri. În ediţia precedentă de campionat a jucat pentru CS Municipal Targu Mureş, având o medie de 29.23 minute petrecute pe parchet. În ultima fază a campionatului, aceasta a acumulat 7.8 puncte pe meci, 6.5 recuperări, 4.0 pase decisive pentru un indice al eficienţei de 14.5 unităţi.
În 2013, noua jucătoare a Aradului a jucat pentru Naţionala României sub 16 ani la Campionatul European din Portugalia rezervat acestei categorii de vârstă. A continuat ascensiunea la echipele naţionale, iar în 2016 a participat în Muntenegru la Campionatul European U20, şi un an mai târziu, în Israel, tot la Europeanul sub 20 de ani. Din sezonul 2015-2016 face parte din lotul formaţiei din Târgu Mureş. La prima vedere, Pop are mari șanse să fie jucătoarea titulară când vorbim despre regula Under 23. „Sunt încântată că am reușit să semnez cu echipa din Arad. Este o oportunitate foarte mare pentru mine să cresc în joc. Acest sezon reprezintă o adevarată provocare care, din punctul meu de vedere este un pas important în cariera mea. Aradul este o echipă de top, mereu a fost o echipă foarte bună cu rezultate pe măsură. Este un an în care jucătoarele tinere o să aibă un rol important în desfășurarea meciurilor şi avem oportunitatea să creștem alături de spor­tivele mai experimentate”, a declarat tânăra Alina Pop pentru baschetarad.ro.

Recomandările redacției