alina stateScandalul de la Pâncota poate fi pus (și) pe seama unei vești care a măcinat din interior, de ceva vreme, tabăra Hunedoarei: echipa nu are drept de promovare?!
Ce s-a întâmplat, a dezvăluit, dar nu în amănunt, chiar finanțatoarea echipei din Orașul Corvinilor, Alina State. Într-o postare pe pagina personală de Facebook preluată de site-ul hunedoarasport.ro, femeia de afaceri care conduce FC Hunedoara și-a vărsat ofurile după tot ce s-a întâmplat vineri seară, dar a admis și ceva ce se discuta de un timp în cercurile seriei a V-a.
State face dezvăluirea amintită în contextul în care se referă la lipsa de reacție din iarnă a celor din jurul echipei. „Aceia la care nu pot să le mulțumesc își doreau cu atâta ardoare să promoveze, în orice mod și cu orice preț în Liga a II-a, trebuia să preia frâiele la finele turului, când am avut 10 puncte în avans și să ne spună: băieți, sunteți buni, sunteți pe locul 1 și aveți multe puncte, jucați mai departe, de restul ne ocupăm noi! Nu au făcut-o din două motive: unii și-au dorit să ne rupem gâtul – iată, ni l-am rupt. Iar alții nu s-au băgat din retur pentru că au știut că FC Hunedoara nu avea DREPT DE PROMOVARE!!! La început un zvon, a rămas o informație discretă, așa cum trebuia să fie, apoi, din păcate, această bombă a devenit publică, a scormonit rahatul și Olimpia, iar joi (n.r. cu o zi înaintea meciului de la Pâncota) am văzut prima data decizia din 2011 a FRF-ului, act de care oficialii clubului nu știau nimic. Informația a fost aflată și de jucători. Concluziile nu le trag eu”, a scris șefa hunedorenilor.
Se știa de interdicție?
Problema s-a mai pus la Hunedoara la sfârșitul lunii martie, cu puține zile înaintea meciului cu altă echipă arădeană, Național Sebiș. Lansate în iarnă de cei de la Zalău, zvonurile conform cărora Hunedoara n-ar fi avut drept de promovare au provocat neliniște în rândurile jucătorilor lui Marius Opric, însă Alina State i-a li­niștit. „Tot ce pot să vă spun e că Hunedoara va promova la finele sezonului, nu încape îndoială”, declara ea atunci.
De ce se poate pune în discuție problema? Hunedorenii au cumpărat loc în Liga a III-a de la Eolica Baia (județul Tulcea) acum doi ani și jumătate şi s-ar afla într-o situație similară cu a UTA-ei după mișcarea cu Fortuna Covaci…
Atac la jucătorii proprii!
Alina State și-a arătat și nemulțumirea față de cum a arătat echipa sa în meciul cu Șoimii Pâncota: „Am jucat numai cu câțiva băieți pe teren: Vajda, Ambruș, Dragotă, Robert Cristian, Făgărașanu. Poate îmi scapă unul sau maxim doi. Pentru unii, această pălărie a fost prea mare, pentru altii e buzunarul spart”, sunt cuvintele finanțatoarei hunedorenilor.

Recomandările redacției