După trei ani excepţionali pe banca lui Juventus, Antonio Conte a decis să îşi încheie socotelile cu formaţia pentru care şi-a dedicat cea mai mare parte a carierei de jucător. „Nu poţi să te duci să mănânci având 10 euro în buzunar într-un restaurant unde ceilalţi lasă  100 de euro pentru o masă”, destăinuia în urmă cu doar câteva zile tehnicianul, semn că tensiunile dintre el şi boardul formaţiei din Torino au ajuns la un nivel extrem de ridicat. Conducerea îi fixase acestuia ca prim obiectiv pentru sezonul viitor accederea în fazele finale ale Ligii Campionilor, însă italienii voiau să ajungă la această performanţă cu investiţii minime.
Pogba și Vidal, transferabili
În tentativa de a face din nou din Juventus o forţă de temut în Europa, Conte le-a transmis oficialilor clubului că are nevoie de doi jucători. Cuadrado (Fiorentina) şi Alexis Sanchez (transferat de Arsenal de la Barcelona) erau obiectivele principale ale italianului, însă conducerea i-a explicat acestuia că ambii sunt prea scumpi şi, ca atare, nu pot fi achiziţionaţi. În schimb, board-ul torinezilor a decis că este oportun să îl transfere pe Evra (mutarea
va fi oficializată cel mai probabil miercuri), deşi Conte şi-a expri­mat neîncrederea în legătură cu oportunitatea venirii veteranului francez.
În schimb, Juventus este foarte aproape să se despartă de doi dintre jucătorii cei mai buni. Pogba şi Vidal au oferte extrem de tentante, astfel că şefii „Bătrânei Doamne” sunt tentaţi să le accepte, considerând că este momentul perfect să obţină cel mai bun preţ pentru cei doi. Asta deşi tehnicianul le-a transmis oficialilor că ambii sunt două piese extrem de importante în angrenajul formaţiei, iar un eventual transfer de acest gen i-ar slăbi simţitor pe bianconeri. În aceste condiţii, Conte a decis că cel mai corect lucru faţă de suporteri şi faţă de meseria sa este să renunţe.
Spre „squadra azzurra”
„Antonio Conte nu mai este antrenorul lui Juventus. Formaţia din Torino a confirmat că tehnicianul de 44 de ani şi-a dat demisia de la cârma echipei.“, notează Gazzetta dello Sport. În ceea ce îl priveşte pe Conte, varianta cea mai plauzibilă în acest moment este naţionala Italiei. Prandelli şi-a dat demisia după ce squadra azzurra nu a trecut de grupe la CM, iar tehnicianul de 44 de ani se potriveşte perfect profilului dorit de federalii din Peninsulă. Conte antrena Juventus din 2011, reuşind să câştige campionatul Italiei de trei ori. Contractul său cu Juventus expira la finalul sezonului 2014/2015.
Allegri, noul antrenor
Fostul tehnician al echipei AC Milan Massimiliano Allegri a ajuns la un acord cu gruparea Juventus Torino, pe care o va pregăti în următoarele două sezoane, informează Gazzetta dello Sport. Salariul lui Allegri ar urma să fie de două milioane de euro pe an plus bonusuri.
Una dintre cele mai importante probleme pe care Allegri va trebui să o rezolve în mandatul său la AC Milan este reprezentată de situaţia mijlocaşului Andrea Pirlo. Cei doi au mai colaborat la AC Milan, însă Allegri a decis să nu-i prelungească înţelegerea mijlocaşului, care s-a transferat liber de contract la Juventus în 2011.

Recomandările redacției