Nu cu mult timp în urmă am stabilit cu cei doi edili ai comunei Almaș, primarul Aurel Ginu Costea și viceprimarul Codruț Dașcău, o întâlnire, pentru a discuta despre lucrările care se desfășoară în comună. De altfel, după cum au putut constata atât locuitorii comunei, cât și cei care intră într-un fel sau altul în contact cu administrația locală din Almaș, cei doi formează o echipă unită.
Ne-am deplasat împreună în Almaș și Cil, pentru a vedea cum înaintează șantierele de acolo. Am rămas plăcut surprinși. „După cum vedeți, acum se lucrează la asfaltarea unor străzi. Este vorba despre patru kilometri de rețea stradală. De altfel, am mai amenajat 50 de podețe de acces. Un lucru important de știut este că vom asfalta un drum care face legătura între DN 79 A și cimitirul din Cil. După cum vedeți, suntem o echipă unită și puternică. Fiecare știe ce are de făcut”, a declarat primarul Aurel Ginu Costea, după care a plecat împreună cu vicele să ude florile din comună. Văzându-i, unii localnici zâmbeau, spunând că este frumos din partea lor.
Zi de mare sărbătoare pe Valea Rădeștiului
Duminică a fost zi de mare sărbătoare pe Valea Rădeștiului, unde s-au sărbătorit Zilele satului. De altfel, după cum au putut constata și cei care au participat, din sat se putea ajunge la locul în care s-a desfășurat evenimentul doar ghidat de miros, pentru că micii și grătarele și-au făcut simțită prezența la kilometri distanță de zona în care a fost organizată petrecerea. Asta, în condițiile în care la această sărbătoare câmpenească și-a făcut simțită prezența și Gelu Sida, cu savuroșii lui virșlii, mititei, cu grătarele și toată gama de produse care te fac să îți lase gura apă.
Printre atracțiile Zilelor Satului Rădești s-au numărat o tombolă organizată de composesoratul de acolo, la care s-au câștigat obiecte de uz casnic și lemne, după care a început spectacolul. În deschidere a vorbit primarul Costea, care le-a urat „bun venit” tuturor celor prezenți, după ce în prealabil, autoritățile au fost întâmpinate de copiii din sat cu pâine și sare.
Oaspeți prezenți
Zilele Satului Rădești a strâns împreună un număr impresionant de oaspeți, printre aceștia numărându-se Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, Vasile Pacșa, vicepreședintele Filialei Județene ALDE Arad, deputații Dorel Căprar și Florin Tripa, dar și primarii de la Șicula, Bârsa și Chisindia, care își însoțesc ansamblurile artistice peste tot pe unde merg. Mai trebuie spus că Iustin Cionca, a fost invitat de primar pe scenă, să le spună câteva cuvinte celor prezenți. Acesta le-a urat participanților distracție plăcută. La rândul său primarul Costea a profitat de prezența sa, rugându-l să sprijine Primăria pentru a asfalta drumul până la zona în care a fost organizat evenimentul. Următorul care a luat cuvântul a fost Vasile Pacșa, vicepreședintele ALDE.
În continuare, Valea Rădeștiului a fost „inundată”, timp de câteva ore, de muzică, pe scenă urcând Ansamblul Drușcele, cu solista Roberta Tomșa, Nunta almășană, Fanfara Bisericii din Almaș, Ansamblul din Zădăreni, Ansamblul Junii Șimandului, Ansamblul Pădureanca din Chisindia, Ansamblul Păstrătorii Tradiției din Șicula, îmbrăcați în frumosul port popular și mulți alții. „A fost, fără doar și poate, o activitate reușită. Mă simt cu adevărat fericit că evenimentul pe care l-am organizat și la care au participat cetățeni din comuna noastră și din alte zone a decurs frumos”, avea să declare la final primarul Aurel Ginu Costea.

Recomandările redacției